Wednesday, December 17, 2014

Boat Noddle pulak.. Jalan-jalan carik makan lagi..

Lama dah terperap.
Arini cuti sbb demam.
Barulah teringat nk tulis blog.
Busy sgt.

Busy mmg la. Tp bab makan. Perghh.. Kl is heaven for food la...

Kiteorg g makan kat jaya one, pj. Dekat je dgn um.
Boat noodle. Masakan thailand. Ala kalau kat thai dieorg jual kat boat kan, so resepi dr boat2 situlah.

First. Halal. Alhamdulillah.
ni kalau kat kite dipanggil tepung pelita. 4 set ni rm2 jek.
Adni airt die. Dlm rm4++.. Bekas die cun sgt kan. dah boleh buat tupperware kat lab ni. coffee die, marveles. yg hijau tu green tea kalau x silap.

Ini bell. congrats dah abes viva. muda2 dah jdk Dr. kat utm senang sikit nk convert master ke phd, n mmg rezeki die. happy for u dear.
Haa.. ini mee die. ade 2 jenis perasa chicken. n dua jenis perasa beef. yg atas ni dua2 perasa beef. mangkuk die kecik je tau. semangkuk rm1.90 aje. so mmg kecik2.. rasanye.. boleh tahan sedap. ade yg manis, ade yg masam. mcm ala2 laksa penang sikit la. tp dua2 mmg rasa yg berlainan.

So, petua dtg sini, mmg org perempuan ke, lelaki ke, melayu ke, cina ke.. dieorg order sekali 3 or 4 mangkuk. pastu combine dlm satu mangkuk. sbb sikit2 je kan.

kalau 3 mangkuk baru rm6 je.. 4 mgkuk baru dlm rm8.. barula padan dgn harga kuantitinye.

tapi kalau fisrt time dtg, its better korang order 3 or 4 mangkuk yg berlainan resepi.. baru dpt rasa semua. xyah malu. semua order mmg bermangkuk2. hahahhaa...

n ade jek resepi lain.. cuma yg ni, antara highlighted la...

Ok. that guy, anas, yg bawak kami ke sini.
Sape yg nak cuba rasa masakan thai, sila la dtg sini.. boleh tahan sedap. xyah naik kapal terbang p Bangkok yea. hehehehe...

Boat Noddle at Jaya One
Address: No. 72A, Jalan Universiti, 46200 Petaling Jaya, Selangor
Phone:03-7957 4933

Rate: 7/10

No comments:

Post a Comment

 
;