Monday, December 29, 2014

Mee Bandung Sedap di Durian Tunggal Melaka

Budak utem mesti tau tempat ni. hehehe... =)

Sanggop!
Dari KL ke melaka. Balik hari.
Semata-mata nak mkn mee bandung! Hahaha..
Itulah kami. Food hunter la sangat.
Mane tak gmok! oh, kite sorg je yg gmok. huhuhu...

mee bandung muar? xtau la. tapi mmg sedap giler.

Lately ramai budak/staf utem masuk ke centre kiteorg.
Semua dlm lab yg sama.
Tapi since berlainan tahun n department, so tak kenal la.
Lagipun, kite jenis tak berminat nak kenal org sgt pun..
budak kelas sendiri pun ade yg x ingat nama. hohohoho..
So alkisah, ade one guy, kiteorg dok teringat mee bandung sedap giler kat durian tunggal tuh..
then, menghasut org lain, kami datangg!!!

Kedai die skrg kat tepi balai polis, kat simpang 3 pekan durian tunggal. Pekan die kecik jek, semua pun kat simpang 3 tuh. mmg senang nak carik. hahaha..

Ini lah mee bandung nye. mmg awesome! kedai ni mmg org kenal mee bandung die jek. nampak udang besar dlm 3 ekor. RM4.50. Murah n berbaloi. oh, dah naik harga dari zaman dolu.. dah 7 tahun kot. hehhee..

Kami! Maaf. Kite mmg kembang bermangkuk2.. Stress melampau n makan banyakkk!! huhuhu.. oke. yg dok sebelah kite pakai spek tuh, topek, die lah that guy utem tu.. yg lain budak UM dari degree sampai ke PhD.

Mase ni, semua dah senyap tak bercakap. Slurrppp! Pastu mula lah tapau berbungkus2 nak bawak balik. hahhaa...

Now kiteorg kat klebang original. nak rasa la coconut shake die. Biase jek. ekcelli, tak sedap pun. kat putrajaya punye lagi sedap.

By the way, sape dok melaka dieorg akan tau. Bila malam, melaka is a heaven for delicious food hokeh! seriously. tapi malam la yg plg banyak.
Asam pedas marvelous die yg kat bukit cina tu. 
Masakan portugis.
Masakan baba nyonya.
Nasi lemak berlauk.
Ikan bakar.
Semua malam.

So budak2 ni plan nk tdo melaka semata2 nk makan. hahhaa.. sila la. mmg byk makanan sedap kat melaka. tapi dulu, i kurus. heh!

2 comments:

Rai OurKizuna said...

menitik nitik air liur baca entry.. baru dua hari lepas makan mee bandung.. still teringat2 lagi.. uuuu

arnie said...

tula.. tiba2 nk carik mee bandung jgk. ade kat bangi tuh. ingat nk pegi jap lagi. hehehe..

Post a Comment

 
;