Saturday, December 27, 2014

Seharian di konvo Arief Fahmi

Iye. Layankan.
Baru 6 tahun pun nk berkonvo bagai.
Dulu mama nye tak heran or join pun. Tak abiskan tadika kot. Muahahaha...
Tapi skrg, xleh la.. Kalau die lambat sgt, bole buat die low self-esteem la pulak kan..

Okai.. Sedikit sebanyak konvo arief fahmi.


Graduation Ceremony for Al-Fatih PreSchool

Price: RM70. Ikutkan mama yg miskin ni, harga ni mahal sbnrnye. huhuhuhu...

Pandai sangat. Mama papa carik die bagai nak rak, rupenye bergambar dgn kawan2 haa.. Dari kiri, amie, azim, ammar, sorg  lagi x pati siapa. rasenye adik azim tu je.

Dgn hakimi. Adalah perkara biase, bg mak2, bapak2, mengenali kawan anak2 kite walaupun baru tadika. sbb die tak berhenti cerita pasal kawan2 die kot.

Dgn papa n faheem.

Nak jgk misai. hehehe..

So far, bagi kite la kan. kat bukit mahkota ni, kat branch lain kite tak tau ye. teacher2 die terlalu kerap berhenti.. bukan hujung tahun, tengah2 tahun pun ade. so, benda tu bg kesan sbnrnye kat anak2, especially bile anak2 kite dah serasi dgn dieorg.. bile teacher2 ni pun dah kenal faham sgt sikap anak2 kite.. tu disadvantage die.

yang advantage, so far, pembelajaran dan sukatan die bagus. tak push sgt anak2 kite. selalu galakkan anak2 kite. ajar solat, hafazan surah2 pendek, doa2.. akhlak, adab, tauhid.. alhamdulillah..

Ade tice yg mmg suke anak2, penyabar.. nk ngajar budak, mmg kene ade kesabaran yg tertinggi la kan. kalau asyik marah jek, semua jd tak best. mama pun rasa x best. *sighh.. tp alhamdulillah, ade beberapa teacher yg lama2, dieorg dah tau mcm mana nk handle anak2..

jujurnye... kite rasa takut n risau dgn arief fahmi tahun hadapan. darjah satu kat sriti. jgn sampai kene buang sekolah sudahla nak. huhuhuhu...

semoga tahun mendatang, arief fahmi akan menjadi anak yg lebih tekun, berakhlak dan bijak. semoga berjaya menjadi al-hafiz yang... aminnn..

ok. cite fateha pulak. bibik kate, fateha makan tak berhenti. di mana ade makanan, di situ jarinye menuding sambil menjerit nak makan! sgt kuat menjerit n marah. huhuhu... mmg lain dr abg2 nye. n mgkin sbb die perempuan, die suke teddy! hehehe... peluk cium selalu.

Cakkk.. dgn pokok kelapa.

Ketawa la sangat. gigi atas 4 batang. gigi bawah 2 batang jek. sama mcm abg2nye, die tak gigit2 org. alhamdulillah. =)

Kejap jek happy. pastu jerit, nangis. bad-tempered minah ni. hahaha... bibik sorg je yg sggp layankan. mama xdenye kecuali muka die berubah merah. uishh... die nangis mmg sampai muka merah hokeh. takut kite dibuatnye.

Ok. ini aje. cerita lama juga.

Utk mereka yg sedang menghadapi ujian banjir, semoga tabah, dan dilindungi Allah sentiasa. Dia bg ujian kpd org yg mampu menghadapinya sahaja. dan ujian ini, ujian kite semua juga.

Seolah-olah ade benda yg Allah nak bgtau kat kite. tp mgkin kite masih tak sedar apakah itu. Ampunkan dosa kami ya Allah!

2 comments:

Post a Comment

 
;