Monday, January 19, 2015

Kidz Paradise di Mines

Kami ke Kidz Paradise di Mines, Seri Kembangan..
Ok..
Mmg mcm heaven kot kat sini utk anak2.
Tak berenti main dari pukul 11 pagi sampai ptg kul 5..

Keluar kejap utk lunch..
Oh ye, selagi kite pakai hand band die, kite boleh keluar masuk bape byk kali pun.
So, kite n en.suami bergilir2 keluar utk solat n jalan2 kejap.
konon window shopping la kan..

**Advise
1. Jangan lupa bawak air masak, sbb dieorg confirm carik air sbb penat bermain. Nak beli boleh, tp mahal la. pastu budak2 bukan satu dua botol. huhuhu..
2. Sila bawak stokin. Parents pun kene pakai stokin. Jimat, tak yah beli.

**Advantages:
1. Parents masuk, free. Kalau ade nenek, kene tambah RM5 seorang. Boleh tgglkan bibik, pastu parents boleh jalan2.. hehhee...
2. Boleh keluar masuk seharian.
3. Parents boleh bawak laptop utk buat keje sbb ade tempat disediakan.

**Disadvantage:
-- Common, baby pun kene bayar ikut child rate kot. Bukannye baby boleh main pun. Setakat jalan2 kat dalam tuh jek. Ceh. Patutnye setahun ke bawah takyah charge la.
Ok. ni rate die, kite copy dari website die. Aritu kite dtg weeken, so kene bayar RM38 per child. Kalau beli voucher lagi murah, 7 admission for any day, kira sehari cuma RM21.40 je. Boleh guna terus utk dua n 3 anak.

First things yg dieorg main.


Ni feveret amie kot. Dlm tengahri kot, budak2 makin ramai, jd ramailah kawan2 dieorg. Dalam ni, main dah tak ikut bangsa n agama. Budak2 kan. Hati pun bersih lagik. huhuhu.. Cume kelakar, bile dieorg guna bahasa masing2, n masing2 tak faham. hahhaha...


Ok. ni mcm pasir. tp nama die Cassia Seed. Mcm batu kecik2.. sejuk. Faheem jek suke main sini. Amie bosan, die lebih suke main dgn kawan2 kat tempat lebih adventure.

Kesimpulan. Mmg best gak la dtg ke sini. Lagi bile weekend, ramai org, so ramai la kawan2 dieorg. Pastu ade parents dtg siap bawak keje kot, sbb ade tempat utk parents bukak laptop utk bekerja sambil anak2 bermain. Sesekali jek dieorg menjeling utk tgk anak2. hahaha..
 
Selain Mines, die ade kat Klang dgn KL.
 
Boleh tgk website die kat sini:
 
Anak2 happy! Alhamdulillah! (^_^)v

No comments:

Post a Comment

 
;