Saturday, February 7, 2015

Cuti-cuti di Banting: Part 2

Oke. sambung aktiviti kami di banting. hehehe..

After kiteorg ke balik dr tanjong sepat.
Petang tu kiteorg pegi ke pekan banting.
Saje jalan2 tgk pekan bandar die. besar jgkla bandar tuh.

Then. sudah tentu kami singgah di cendol banting yg disuggest ramai.

Cendol Banting Kamaruddin. berhadapan maybank di bandar banting.

Kiteorg order cendol tapai dgn rojak. Jujurnye, cendol tu biasa aje, rasa pelik pulak tapai tu dlm cendol. tapi rojak die pulak, sedap!

Then kami ke Pnatai Morib di bhgn yg boleh mandi.

Ni jela takat yg paling tggi air naik. mmg cetek sgt.


Mandi sampai dah nak magrib, siap tak nak naik. hahaha...
Pagi esoknye, kite dgn en.suami pegi ke pantai kelanang. Niat nk ke Pasar Nelayan. Awal sgt, baru 2 kedai jek yg baru bukak.

Longgok gitu jek. Kat sini ikan kecik2 jek. Rasanye nelayan dah bg org tengah. ni yg biase2 jek. Kite beli sebakul hijau tu.2 ekor ikan tuka (anak ikan pari), ikan bintik2 ntah ape tp dieorg kate ikan tu sedap.. RM5 aje! hahhaa.. Dahla murah, fresh pulak tuh!

Tengahari tu, kite g lagi pekan banting utk pegi Kerepek House Fazi. Konon nk beli 3 bgkus. Bile masuk..

Dalam2 tu penuh dgn kerepek maruku bagai. Penuh satu bakul.. Ade la dekat 7 jenis kiteorg beli. Mmg murah harganye compare kat biase. Harga kilang kan.

Ya, ini aktiviti last kami. Wet World Gold Coast Morib. 3 adult, 2 children RM145. Mahal tak sama dgn harga di google. Tak ingat harga tiket dewasa n kanak2 bape. Tapi lg berbaloi kot dr kolam kecik kat blkg rumah tuh. hehheee..

Papa nk bergambar dgn 3 anak die. cm biase. ni lah gambar terbaik. hehehe..
So far, mmg puas hati bercuti ni.
Semua tempat yg dicadangkan, kami dpt pergi.
Lainkali, tempat lain pulak.

No comments:

Post a Comment

 
;