Saturday, March 28, 2015

Last Expo Mommy & Baby sebelum GST

As mukadimah, tq gomen kerana gst.
Semoga Allah menjadikan pemimpin kami, pemimpin soleh, beriman dan takutkan Allah. Aminnn..

Then,
Jumaat lepas, g UM, singgah sat kat midvalley utk ke expo.
Sbnrnye kite tak penah g pun expo2 ni.
Tp sajela nk pegi sbb nk beli baby carrier utk fateha.
Carrier yg ade sume utk betul2 baby punye, 9kg ke bawah..
Dgn berat fateha, nk travel lagi dan kesukaran membawa trolley, so kene beli jgk.

Midvalley bukak kul bape? Ni pukul 10.30. Itupun dah jem dr luar. Mmg ini kali pertama expo mommy plg diserbu.. siap ade yg dtg dr melaka n jb! by the way, ni baru hari pertama.

Of course, pampers anak kite yg plg best, comfortable.. Pet-pet. Harga x bape murah, tp beli jgk b4 gst.

See.. gantung2 n longgok2 jek.. yg longgok2 tu plg best, sehelai RM5 jek.. Ade baju, t-shirt, seluar, rompers -- 5 hinggit jek! Jumpsuit pun RM10 jek! Dress baby pun 15 hinggit jek! maka rambanglah mata mama n parents yg lain..

Kesesakan yg melanda.

Kpd mak apak yg nk anak budget2 frozen, sini leh snap gambar. hmm.. tp x sesuai la bwk anak.. banyak dgr dieorg menangis jekkkkkk... sesak, panas, bising.. ade yg bwk stroller, ko hingat, dgn org sesak, boleh jalan ke.. adehh...

Lapar. Makan kat kedai My Nasi kat LG. RM10.90 utk nasi lemak dgn ayam goreng besar tuh.

Hasil tangkapan yg x seberapa. yg penting, tujuan tercapai.

Daypants tu saje je nk cuba, sekali papa kate, mahal la RM30. oh ye ke. **sbb mama tak penah beli pampers n susu anak2, harap maklum. kihkihkih.

Ni mmg botol yg kite n sesuai dgn anak2. Puting die fateha suke, tukar puting lain, xnak. so, haruslah grab sblm gst. murah  3 ringgit compare kat manjaku bangi.

3 helai dress ni RM60 (kite skodeng kat fb, ramai jual rm35-45 sehelai). rompers tu sume 5 hinggit. jumpsuit tu 10 hinggit.  dengan set seluar dlm kotak tu RM45 (mahal yg ni). tp beli sbb bukan legging or kain panas n tebal tuh. **sebahagian adlh utk diberi hadiah kpd kwn yg baru beranak. =)

Last and the mission is Ergo Baby!!! Yeah... Survey internet semua RM417 dan ke atas.. Mahal sgt kan. n still mahal tapi RM359@RM360. see.. ade beza puluhan ringgit. n kite dah check sume, alhamdulillah, original. =)

Mmg saje beli carrier yg nk tahan lasak..
Yg ni 3 in 1 punye, cara pemakaian. n boleh dr baby 3.2kg sampailah anak kite 2 tahun.

Sebab kite beli, fateha dah demoks. takleh nk masuk dlm carrier baby.
nk beli yg murah, takut die jatuh.
ngeri baca berita baby koma sbb terjatuh, rupenye beli carrier tak original.
kejam sungguh manusia ini yg jual tuh!

Sebab kedua.
Nak bwk g travel. Stroller xleh nk bwk, sbb kite ade stroller besar shj. n tak praktikal.
So, bwk carrier yg senang di bawa ke mana n jimat ruang luggage.

Sebab ketiga.
Rasa berbaloi sbb fateha pun, insyaallah akan ade adik lagi. muahahhaa...
adek dah besar baru boleh bg kat org. kihkihkih..

ok. esok kite update kebun kite pulak ek. x byk sgt pokok..
tp inilah yg buat kite rasa happy n hilang stress. =)




2 comments:

Yuzaine Samilan said...

oit..pregnant ek

arnie said...

xtau lagi.. belum check. tp macam ade... heheheh

Post a Comment

 
;