Tuesday, June 9, 2015

Halal Japanese Restaurant of Yama G Fusion @ Jaya One

Haa.. ni nk cite pasal Restoren Jepun Halal lagik..
Yg halal mestilah kite promote kan..
Kpd peminat makanan jepun.. kite ade lg satu choice yg Halal! yeah!

n tempatnye kat Jaya One. hehhee.. baru semalam kite cite pasal jaya one kan..
Kat dalam tu lah. kat bhgn tengah2 'Square' berhadapan bangunan 'School' tp masih dlm Jaya One.

Nama die.
Yama-G.
Address: Petaling Jaya (North) M-6-1, Palm Square, Jaya One, 72A, Jalan Universiti, Malaysia
Handphone: 012-623 2600
Open: · 10:00 am – 10:00 pm
Korang boleh gps nama die 'Yama G Fusion Sushi Japanese Restaurant'
n yup, tulah nama penuh die.
Ekcelli mase ni, kiteorg nk g makan sushi king.
Sekali sampai, sushi king kene rompak.
So kiteorg terus jalan2 dlm tu utk cari port makanan.
Sekali ternampak japanese restaurant.
Suprise ade logo besar Halal dr jakim.
Happy sgt mase nih..

Kami! Depan restoren tu. ila. ajib. an n rafis. See, kat pintu tu ade logo Halal.

Dalam kedai tu tgkat bawah. Meja banyak kat atas.

Tengah2 tu Chef die. Sporting sgt tau! Die yg keluar n amik gambo dgn kiteorg.

The best, No GST n No Servis charge. Kat sushi king n sakae sushi sume ade 2 charge ni kan. 16% charge kan. Mahal sgt.

Here come the menu. Fuji Volcano Roll. Half portion je nih. RM9. Testimoni: Masyaallah, Sangat Sedap okeh! Sile cuba. Ade rase udang rangup dgn sos die yg mcm2 rasa..

Happy Sumo Roll. Half portion RM9 juga. Ayam. n yes. Sile cuba. Sedap jugak!

Beef tenpanyaki. Ade dua ketul sushi roll kat ats tu, mmg sedap. n salad die, dressing die mmg terbaik! Sedap wei salad n dressing die.

Ni chicken Tenpanyaki. Ade mcm2 lagi. RM13.50 skrg since ade promotion.

Ni menu Teppanyaki die. RM13.50 je. Harga sebenar RM25. Korang buatlah VVIP card die, nanti dpt less 20%. Kalau harga promotion xleh la dpt less kan sbb dah murah pun. mcm2 dlm bento tu. So kalau dah abes promotion, guna card korg bayar RM20. compare la dgn sushi king, still murah tau xde ape2 tax n service charge lagi.

Jalan2 cari makan pun dah sampai.

Muka die happy oke.

Dah bawak en.suami n anak2.. Anak2 siap ade biskut lagi.

Ni VVIP card die. RM20 setahun. Then, korg leh dpt less 20% utk semua item dlm menu kecuali yg ade promotion.

Oke. Banyak sbnrnye gambar.. tp kiteorg order lebih kurang sama je.
Mmg sedap sangat.
Kiteorg bagi 9/10 bintang!
Rate n bintang kiteorg ukur dgn kesedapan, kualiti, fresh dan harga yg berpatutan dgn food itu... (^_^)v

Dalam minggu tu jek, berkali2 kiteorg datang.
Siap ade yg dah bawak bini. Mmg sedap sangat.

Tapi.. en.suami sahaja yg kurang berpuas hati.
Since die pun study kat jepun kan.
So, die kate, 'rasa malaysia sangat'.
Yup, nama pun fusion, bukan traditional or authentic kan..
Mmg sape2 yg melayu susah nk telan makanan jepun, boleh cuba yg ni.
Sbb mmg kuat rasa malaysia nye.

n jangan bawak org jepun. hahhahaha...

2 comments:

Rai OurKizuna said...

hahaha..confirm saya tak boleh pergi.. saya alergiksikit makanan fusion ni.. saya lebih suka authentic.. hahaha

arnie said...

hahaha.. samela ngan en.suami...

Post a Comment

 
;