Tuesday, June 9, 2015

School holiday di Jaya One, PJ

Now dah masuk mggu kedua school holiday kan.
Dieorg cuti, kite x cuti. huhu..
Tapi.. Ahad kelmarin.. kiteorg bwk dieorg ke Jaya One.. dekat je dgn UM.. at PJ.

Coz Jaya one mmg provide special utk school holidays for kids and children.
Macam2 aktiviti ade.
Makan kat situ pun sedap2.. muahaha.. mama like!

Signboard THE SCHOOL.

Ok. Sape2 nk pinjam wheelchair n stroller kat sini. FREE cume tggl lesen sahaja. sepanjang hari sampai tutup. best kan. xyah nk bawak. so teha tido jek dlm tuh..

Ni pulak kat bhgn atas. Ade mcm2 jenis basikal, scooter, skate yg again boleh pinjam FREE cume tgglkan lesen. Jadi budak ke sane sini naik beskal, scooter.. macam2.. Tak sangka dieorg provide service ni. Sangat bagus. Main la ko dlm bangunan beso ni puas2.. =)

Ni kawasan2 khas budak2 bermain..

Siap berperang bagai oke.

Yang beso pulak naik kan.. main sampai peluh..

Then, bile kite n en.suami nk solat or nk jalan2, kiteorg drop dua hero tu kat dlm ni. Main Lego! ade org jaga.

Ni rate die. 1 jam RM18. 15 min selepas RM3 (Kira jam kedua dikira RM12 je). Murah. 

See. macam2 ade. Ade instructor yg ajar n jaga. Lego tu kene ikut umur jgkla.

Faheem x reti buat. jd die tggu abg die buatkan. pastu die main la. hahhaa..

Still happy.

Tadaa.. abg berjaya buat robot.

Then.. dieorg ade provide, belajar ART mcm kat bawah ni.. ikut hour or design.

Berderet haa aktiviti2 art yg boleh dieorg belajar. tp dieorg x minat. minat kat lego jek. ceh.

Clay area.

Macam2 n cantik2.. anak pompuan suke la kot.

Tgkat bawah dieorg ade buat event Art for grabs. Kebanyakkan kat sini, semua dieorg buat sendiri. handmade. Sape suke art.. silalah datang. harga berpatutan.

Buku pun ade. main tukar2 buku pun bole. lukisan dan seni bak lagu dan irama.

Belah kiri dieorg buat lukisan dgn accecories.. Belah kanan tu, dieorg buat baby carrier. siap dieorg tunjuk cara nk menyusu. harag x sampai rm300. tp kite dah beli ergo kat expo dulu kan.. so mmg kagum la dieorg jahit sendiri.

Kiri pelbagai jenis jem. kanan beg dr kain guni yg cantik.
Okla kat sini..
Makanan pun ade je yg halal.
Mcm boat noodle. Yama-G sushi..

Pastu mainan, aktiviti, kawasan utk kanak2 main banyak yg dieorg provide.
Ade mcm2 lagi sbnrnye..
Kalau korg nk anak main sambil blaja, blaja buat art.. sementara cuti sekolah ni..
boleh la datang.

Ade cool storage. ade kedai jual barang jepun mcm daiso.
walau xlah sepenuh n macam2 kedai kat shopping complek besar yg lain, at least okla.. ade kawasan besar utk anak2 main.. compare korg bawak ke shopping complek mcm alamanda, midvalley, kawasan terhad, main pun x bole.
n niat pun nk anak2 enjoy kan.. sambil blaja. oklah tuh.

** jaya one ni.. sape2 yg x biase, mmg pening dgn kawasan tempat die. berblok2 and pusing2..
sile selalu tgk peta n hafal betul2 parking kete korg.
jd boleh tgglkan anak dlm mane2 tempat yg ade penjaga sambil dieorg main, korang g la jalan2 n shopping!

4 comments:

Yuzaine Samilan said...

Arni, rafis tu senior utem eh

arnie said...

Yuzai: haah. ko kenal ek. aku x kenal tp mcm penah nmpak la dolu2.. now dah satu lab pulak. =)

Yuzaine Samilan said...

bukan dia agak famous ke..dia ada ngajar kat utem kan..erm, rasa cam baik dengan ct

arnie said...

oo ye ke.. aku mcm penah nmpak jela. familiar dgn muka die. haah, skrg die lecturer utem. now smbg blaja kat um ni.

Post a Comment

 
;