Sunday, August 23, 2015

Kapten Steamboat and Grill @ Subang Jaya

Ceritanye..
ekcelli, bukan kite tau yg food hunter..
budak2 yg satu bilik ngan kite kat lab ni lah..
patutnye ade 5 org, tp sorg tgh bercuti, so 4 org.

dieorg nak belikan prof hp baru. 
of cos prof yg suh belikan la.. n nanti dieorg claim.. kihkihkih..
kat subang jaya tu pulak.. mcm syurga handphone jgk.. 

n jauh lebih murah dr low yat, or digimall, or mines. 
casing loca original pun kite beli sepuluh hinggit jek. 
kat tmpat lain rm49.ceh.

sebelum ni, kiteorg makan kat pak john, e-curve.
tp lately, harga dieorg rendahkan sikit, tp makanan dikurangkan.
tak bape fresh.. n kurang variety.. hambar gitu.. huhuhu..
n mcm dah tak bape best la kan... 
 
ok. berbalik cite pasal kapten ni.
dieorg survey carik hp, dieorg jumpe kedai ni.. 
so mase nk beli, dieorg bwk la 'akak' dieorg nih, konon nk review dlm blog. hahahhaa..

Tadaa.. ni die. nampak tak harga die. adult RM28. kids RM18. No service charge n No GST. So, kalau kat KL ni, kira sgt murah la ni tau.

Ade 2 area. ni non-smoking.. smoking kat luar. panas. hehehe..

Aneka sup.

Semua dlm freezer. Fresh tau! Seafood, Sayur, Daging (Kambing pun ade, beef n chicken).. macam2 la.. Yang pasti, korg tengok je pun boleh tau fresh.

Air. Free refill la kan.. ade ais krim. ade air batu campur.

Ni 1st round. Siap ade sotong dgn sos korea, sotong yg org korea mkn hidup2 tu.. tp kite tak la kan.. budak2 ni suke sgt sampai berkali2 amik. n tengokla udang die. biase kiteorg tak amik udang, tp udang ni, sbb fresh, berkali2 suh topup! kambing pun ade... sedap!

tukang masak in action

ni la adik pompuan yg ade dlm bilik tu. yg lain lelaki.

Penuh. sampaikan kiteorg tak muat, letak kat meja sebelah. hahhahaa... nasib kiteorg dtg awal, tak ramai org.

Tadaaa... benchmark die. oh ye, tak silap, kalau dtg kul 3ptg, ade dikaun lagi.
So.. rate yg kiteorg bagi..
dari segi fresh, sedap, variety, n harga -- 9/10!
try la dtg. mmg sedap n berbaloi.
nasi goreng kampung.. mee goreng.. pun ade.. sedap pulak tuh.

by the way, Kapten ni ade kat johor bahru tau. 
Dekat dgn Larkin. org johor... ape lagi.. hehehe...

4 comments:

Mashitah Mamat said...

wahh..tq entry ni..sy mmg suka kalo dpt tau ada port steamboat bru...

boleh la try nanti...

ohsemmm

qie said...

28rm ni boleh mkn byk mne yg kite nk ke???

arnie said...

Mahitah: Wc sis.. boleh try. =)

qie: ye dik. nama die buffet. boleh makan sampai penat. hehehe..

Fatin Amalina said...

Hari hari open tak? Sebab tengok dekat page dia katanya bukak hari selasa je 😭

Post a Comment

 
;