Sunday, November 1, 2015

Besday la sangat.

28 oct aritu..
ekcelli 28-30 oct ade kursus..
so.. malam 27 tu.. 
encik suami bg surprise la sangat kan....

tapi die malu.. 
so die suh anak die si amie tu, bagi kat mama die..

Tadaaa... die bg kite bunge.. keh keh keh.. biasela.. adiah dr papa complete package dgn blanje makan n adiah. bunga ni baru thn ni.. hehehe..

Belanja makan kat doidomon aritu.. dengan angah n abg erdy sekalik. 
Adiah kite masih pertimbangkan nak ape. hahahaha... 

Ade ramaiiii org kate.. ala, bunga cepat layu.. cepat rosak.. 
No no and no...
this is not about cepat layu or rosak dll..
this is about sentiment or value of the flowers..

cuba ko konvo, sbb ko x suke bunga idop, mak ko bg bunga plastik?
amacam?
kate tak suke bunga idop kan..

kite sendiri dpt kenalpasti bunga idup n plastik mcm emas betul n emas tipu cm zhulian.
nak zhulian ke nak emas betul?

n by the way...
kalau dah dapat sejambak bunga mcm ni..
surprise pulak tuh...
dengan bau nye perghh wangi giler..
penuh sepemeluk kite nak pegang sejambak tu... 
confirm senyum or sengih tak dapat disembunyikkan lagik.
gmok pun boleh terawang tau. hahahhaha...

perempuan n bunga tak dapat dipisahkan.
bak lagu dan irama..

kecuali ko pondan! hahahhahaa.... gurau jelah.

then.. kite belanja tgk gambo lama2...
sebab gambo baru.. tak muat blog ni karang. muahahaha...

Oke. Ni masa bertunang. Lagi 3 bulan nk kawen. Padahal masih lagi belajar tahun akhir. Tp beza kite dgn en.suami 6 tahun uolls.. die punye job dan stabil. dah senior pun mase tu. tak lama tu naik manager dah.. sebab tu mak ayah setuju.
suka atau tidak.
duit penting dlm berumah tangga.
ramai rumahtangga berantakkan n bergaduh sebab duit.
95% penceraian adalah dari mereka yg tak jaga solat. (terbaca kat surat khabar lama dulu dah)

apapun.. kite jaga Allah dulu.. n insyaallah, Allah jaga kite balik. 

Mase zaman2 tak tutup aurat.. huhuhu... ni mase arief fahmi 6 bulan.. bawak die g bukit merah, laketown resort. dulu cantik, sekarang dengarnye dah tak terjaga. hopefully die baiki balik.. rasa nk pegi balik nanti..
Besday.
umur meningkat. 31 sudaa..
ade org kate numbers jek...
siap malu sebab takut org tau die tua. hehehehe...
ade org kate ajal dah makin dekat.. 

yg pasti.. ade perubahan la kan...
hopefully ke arah kebaikan.. aminnn... 

arini.. budak2 lab nk blanje sushi.. ade bonanza katenye.
so.. cmne aku nk diet uolls? adehhh....
terpaksa la kite pegi kan.. rezeki takleh tolak.. hehehehhee...

No comments:

Post a Comment

 
;