Sunday, November 15, 2015

Cerita bila dah buat korban online di EZ Qurban

Kite ade cite..
September lepas mase nak raya korban..
Last minit kene reject due to full quota.. huhuhu...
So kite nak jugak buat.. n ade cite, last minit gak kite bayar online..
sini: http://arnieismine.blogspot.my/2015/09/gigih-untuk-ibadah-korban-why.html

Mase tu tak tau nak buat kat mane..
sebab online pun alhamdulillah banyak..
last kite pilih nk buat kat EZ Qurban. 
Website dieorg: http://www.ezqurban.org/

Tak silap, dieorg mmg dah lama buat korban kat negara2 yg kurang berkemampuan..
macam kat kemboja, bangladesh, myanmar (rakyat rohingya), thailand, vietnam, laos, indonesia, india n banyak la..

Tapi of course kite tertanya2.. 
cmne korban aku.. 
lewat sangat ke bayarnye.
sempat tak dieorg buat.. 

last. minggu lepas kite dapat surat..

Alhamdulillah.. sempat gak dieorg buat korban kan.. dapat surat ni yakinlah sikit kan..

Padda Yappa! tu dia.. kite punye korban kat India! hehehe... tak kesah pun.. dieorg pun ramai rakyat islam yg miskin kan.. tak sangka siap ade sijil.. surat je cukup sbnrnye. keh keh keh...

Ni la kalender tahun depan 2016 paling awal kite dapat. siap ade adiah. dahla bayar murah jek. segan kite.
Aritu kite korban RM300 jek. 

So sape2 yg ready nk korban tahun depan.. 
Especially kalau nk buat kambing.. best gak kan... 
Raya Haji bulan September jugak. 
Belajar sikit saving2 duit nih. Boleh!

2 comments:

monstorious wife said...

akak pun pernah buat 2 tahun lepas masa kat uk. Diorg siap pos ke alamat uk. Sabo jelah dah la stem mahal nk hantar ke uk.

arnie said...

wow.. sampai ke uk pun sggp dieorg pos.. tula.. kite segan sbb bayar murah jek.. huhuhu.. tp at least kite buat kan kak kalau ade rezeki lebih.. =)

Post a Comment

 
;