Monday, October 26, 2015 70 comments

Senarai Penjahit Pukal di Malaysia

Oke. 
disebabkan terlampau ramai email/comment kat sy..
Jadi sy buat satu post khas untuk para penjahit pukal di Malaysia.

Untuk makluman..
Sebelum sy post senarai di sini, sy terlebih dahulu menghubungi mereka untuk memastikan mereka masih aktif dan menerima jahitan pukal.

** Kepada Penjahit Pukal atau Kilang yang menerima jahitan pukal:
- Boleh comment di bawah post ini untuk saya masukkan nama anda di dalam senarai. Saya akan call anda terlebih dahulu. Sila tinggalkan:

Nama:
No Hp:
Kawasan:
Minimum Tempahan:
Jenis tempahan:
Ada kedai atau tidak? Berapa pekerja?

***** Kepada Indivdu, Peniaga atau Usahawan yang memerlukan jahitan pukal:
1. Sila hubungi mereka untuk pertanyaan lanjut. Tak perlu tinggal comment di bawah dengan harapan mereka call awak. Nak berniaga, kene rajin sikit ye. Chayok2!! Hubungi dan berbincang dengan mereka oke. 
Semoga anda semua kaya dan berjaya. (^_^)v

1. Nama: Siti maisarah (Mempunyai kilang jahit pukal)
No Handphone: 019-3460018
Min kuantiti: 50 pcs
Kawasan: Klang, Selangor. (tetapi masih menerima tempahan di seluruh semenanjung)
Pengalaman: Syarikat kami Ar Raouf Marketing sedia menerima tempahan jahitan secara pukal untuk semua jenis pakaian. Berpengalaman menjahit untuk Gulatis dan Jackel. Beroperasi di Klang Selangor dan dibarisi oleh tukang jahit berpengalaman. sila hubungi kami untuk keterangan lanjut.

2. Nama: Atikah dari gencash.apparel. (Mempunyai kilang jahit pukal)
No Handphone: 018-2700653
Min kuantiti: 50 pcs
Kawasan: Danau Kota, Setapak.
Pengalaman: Menerima pelbagai jenis baju seperti jubah lelaki jubah perempuan dress baju kurung dan banyak lagi. Sangat mementingkan kualiti walaupun kuantiti yg banyak. Email kami - gencash.group@gmail.com atau whatsapp- 0182700653.

3. Nama: Nurul  (Tudung & Shawl sahaja)
No Handphone: 018-3501564
Min kuantiti: 30 pcs
Kawasan: Seri Kembangan


4. Nama: Sya (Ada kedai, 6 pekerja)
No Handphone: 019-2815510
Instagram: miqaylaa
Kawasan: Seksyen 3, Bandar Baru Bangi  
Min kuantiti: 20 pcs dan ke atas.
Komen: Kami menerima semua jenis fesyen, shawl, instant shawl, blouse, dress, kurta, jubah, telekung untuk dewasa dan kanak2. Boleh tengok testimoni kami di instagram. Anda juga boleh bawah design, dan kami jahitkan sample. 

5. Nama: Puan Min (3 org pekerja)

No Handphone: 013-3427565
Min kuantiti: 50 pcs
Kawasan: Meru, Klang, Selangor.
Pengalaman: Menerima jahitan pukal untuk baju kurung biasa/pahang, jubah dan baju kanak2. Harga dari RM15-RM35.


6. Nama: Zla Aqie (Kilang 10 pekerja) 
No Handphone: 013-7905304
Min kuantiti: 20 pcs
Kawasan: Rawang, Selangor. (berdekatan dengan Tesco Rawang)
Pengalaman: Menyediakan tempahan jahit kilang pukal, kerja laju, pekerja seramai 10 orang. Boleh menempah jubah, baju kurung, dress, shawl, beg, seluar, jubah lelaki, t-shirt lelaki dan muslimah. bawa je contoh.
 
7. Nama: Puan Nor (Perseorangan)
No handphone: 014-6543716
Min kuantiti: 10 pcs
Kawasan: Kinarut, Kota Kinabalu, Sabah.
Pengalaman: Menerima tempahan pukal untuk baju kurung moden, pahang dan jubah. Boleh bagi contoh.
 
8. Nama: Thulasi Krishnan (Ada 4 pekerja, 2 kedai)
No handphone: 012-6688756
Min kuantiti: 30 pcs (pelbagai jenis baju) & 100 pcs (pelbagai jenis tudung & shawl)


Kawasan, Jalan Ipoh, Kuala Lumpur.
Komen: Menerima tempahan utk semua jenis baju kurung, baju melayu, punjabi, suit, kurta, baju korporat, jubah, saree, blouse dll. 

9. Nama: Puan Kay - Ada 2 kilang. Satu di Taiping, Perak (15 pekerja) & Klang (5 pekerja)
No Handphone: 016- 3222760
Min kuantiti: 30 pcs (Pelbagai jenis baju) & 50 pcs (Pelbagai jenis tudung & shawl)
Website: tailoring@blinglustre.com
Email: tailoring@blinglustre.com
Pengalaman: Menerima pelbagai jenis pakaian dan boleh dirujuk di website kami.

10. Nama: Puan Juliana (Ada kilang 10 pekerja)
No Handphone: 014-7212459
Min kuantiti: 30 pcs
Kawasan: Taman Bakti, Ampang Kuala Lumpur.
Komen: Kilang Jahit Pukal SAS

11. Nama: Puan Yaya @ Gladiola shawl (Ada kedai 5 pekerja)
No Handphone: 011-27126316

Min Kuantiti: 30 pcs (Pelbagai jenis pakaian & Instant Shawl) & 50 pcs (Shawl biasa)
Kawasan: Seri Kembangan, Selangor.
Komen: Menerima tempahan diluar kawasan KL dan selangor, dan penghantaran melalui pos dan bas.

12. Nama: Mahani Zakaria Sofea
No Handphone: 011-10887312
Min Kuantiti:  50 pcs
Kawasan: Bandar Tasek Mutiara, Pulau Pinang.
Komen: MyHanie Tailor dari Bandar Tasek Mutiara menerima tempahan untuk menjahit shawl dengan harga yg amat berpatutan. 

13. En. Rosli (Ada kedai 4 pekerja)
No Handphone: 014 - 8195762
Min kuantiti: Tak kesah, lagi banyak, lagi murah.
Kawasan: Bentong, Pahang. Juga menerima tempahan dari luar kawasan.

14. Nama: Cahayaqaseh Iman
INFORMASI MENGENAI BISNES KAMI: Kami di CQI RESOURCES menerima tempahan jahitan borong dan pukal untuk semua jenis pakaian seperti Baju Kurung, Baju Melayu dan berbagai jenis Tudung dengan harga yang berpatutan. Dibawah adalah harga upah jahitan yang berkaitan.

PERKHIDMATAN MENJAHIT PAKAIAN: (Min 20 pasang)
Baju Kurung Biasa - RM25
Baju Kurung Pahang - RM25
Baju Kurung Moden - RM35
Baju Kurung Kanak-kanak - RM20
Jubah - RM38
Kebaya Pahang - RM38
Blouse - RM28
Baju Melayu - RM48
Jubah Lelaki - RM45
Kurta - RM33
Kemeja Raihan - RM33
Kemeja Biasa - RM35
Seluar Slack - RM25
Upah Lining - RM30
Lain-lain - boleh runding

PERKHIDMATAN MENJAHIT PAKAIAN: (Min 50 pasang)
Baju Kurung Biasa - RM18
Baju Kurung Pahang - RM18
Baju Kurung Moden - RM25
Baju Kurung Kanak-kanak - RM13
Jubah - RM28
Kebaya Pahang - RM28
Blouse - RM20
Baju Melayu - RM38
Jubah Lelaki - RM35
Kurta - RM25
Kemeja Raihan - RM25
Kemeja Biasa - RM20
Seluar Slack - RM35
Upah Lining - RM15
Lain-lain - boleh runding

PERKHIDMATAN MENJAHIT TUDUNG: (Min 1 design 1 kodi -20 helai)
Tudung 1 layer - RM5
Tudung 2 layer - RM8
Tudung 3 layer - RM10
Halfmoon - RM6
Shawl - RM7
Jahit tepi/kelim baby-Rm3-4
Lain-lain - boleh runding

PERKHIDMATAN MEMBUAT LABEL BAJU: (Min 1000pcs)
Label cetak (PRINTED) diatas kain soft satin BUKAN sulam. Ada 2 saiz lebar iaitu 25mm dan 12mm. Biasanya 25mm untuk baju dan 12mm untuk tudung.

Berminat boleh tel-0174873915
WhatsApp-0184722847 @
email saya di Anaviolet75@gmail.com.

Terimakasih dari saya
CQI RESOURCES.
Wsalam. 

15. Nama: Kak Gayah
No Handphone: 018-2679652 
Kawasan: Rawang
Komen: Sedia menerima tempahan jahit tepi halus untuk tudung serta baju.. Kualiti diutamakan serta
menyediakan khidmat ambil & hantar ke tempat anda (dlm kuantiti yang banyak) Boleh hubungi / whatsapp saya di no 018-2679652 (Kak Gayah)
 

16. Ahmad Nazri (Ada kedai under Fidani Collections, 7 pekerja)
No hp: 0193052358.
Min kuantiti: 30 pcs
Kawasan: USJ dan Bandar Baru Bangi
Komen: Menerima pelbagai jenis tempahan seperti Jubah lelaki/wanita, pelbagai jenis blouse, skirts dan baju2 korporat. 

17. Sridhar Srd (Ada kedai under Mahlaxmi Tailor, 2 pekerja)
No Handphone:
+601136844788 / 0127594688 / 0127588680/ +6594746449 
Facebook: MAhzc
Kawasan: Johor berdekatan Aeon Jusco Tebrau
Min kuantiti: Tiada minimun, tetapi perlukan masa jika terlalu banyak
Komen: Menerima Tempahan Jahit Pukal dan Individu

18. Ksd Tailor (Kedai di Panji Alam, Kuala Terengganu, Pekerja 4 orang)

No Handphone: 0111-9474175
Kawasan: Kuala Terengganu, Terengganu.
Min kuantiti: 10 helai. Lagi banyak, lagi murah.
Komen: Sila rujuk gambar di bawah.

18. Ksd Tailor

19. Nama: Kak ina (ada bengkel, pekerja ada 3 dan orang kampung)
No handphone: 019-466554
Kawasan: Kedah, Perlis & Penang.
Min kuantiti: 10 pcs ke atas (juga berpengalaman menjahit 100 pcs dlm masa sekejap)
Komen: Menerima pelbagai jenis pakaian lelaki dan wanita, juga kanak2. 

Thursday, October 15, 2015 0 comments

Pegi conference

Kite mmg lembab la kan..
tahun 3 baru nk g conference..

before ni x mampu nk pegi.. 
sebab xde results.. malu..
dapat results pun lambat kan.. huhuhu..

conference pun local jek..
tu pun kene paksa dgn prof.. 
punyela malas nk attend mane2 conference.. x confident.
tapi yg rasa nak g tu.. sebab kat JayBee.. jb. hehehhee..

parents kat kulai.
tapi kite cume tau rumah tu jek. luar dr tu, xtau.
dah x tau perkembangan jb selepas sultan yg lama tu mati.
zaman remaja lain lah.. celah mana semua tau.. huhuhu...

en.suami kite tu.. 
bile balik kampong, means duduk rumah mak diam2.. gitulah..

then.. aritu..
kite balik dgn member2 sekali yg join g conference..
dieorg g uss. kite tak g sbb dah penah g kan..
lagipun nk kene jimat duit.. 
duit kite last masuk bulan ni.. hati tgh risau..
baru abes candidature defence semua..
so mggu depan baru kite boleh submit dgn segala tok nenek dokumen n requirement. fuhh!


Ni keje dieorg kat rumah totok. lepak2.. sian tgk dieorg bosan.. kite bawak dieorg jalan2 n main air.. sehari sebelum g conference..

Inflatable Park kat depan rumah mak ayah jek.. RM9 sorg beli kat groupun. kalau tak, sorg RM15. mahal tuh.

Tak banyak sgt mainan die.. lagipun fateha takut.. asyik nk berdukung n menangis.. pastu siap menggigil sejuk. padahal faheem tak puas main lagik. sian si abg. last2 balik gak, sbb teha buat perangai. so yg enjoy, faheem jela.

Ni auntie bawak faheem main kat jusco.

Ok. makcik kat depan berdiri pakai baju peach tu, kite. huhuhu... spoil sikit sbb terover masa.

Sijil macam ni.. kebarangkalian hilang tu sgt tinggi. muahahhahaa... kite simpan sijil yg penting2 jek.. yg mcm ni, x sgt.. tp now masih diperlukan utk masuk dlm requirement wajib graduasi kat UM. simpan dulu.

Ni die. muka kene tggl dgn kiteorg.. muahahaha.. amie kene tggl sebab die kene sekolah. en.suami mmg tegas bab2 sekolah anak. tadika boleh lagi, sekolah, no. keh keh.. muka ketat tgh tggu pizza. perghh.. kalau mama nak, kene beli sendirik okeh.

Then.. kiteorg pun dah balik malam tadi.
Happy giler amie nmpak muka mama.. rindu sgt la tuh..
Teha pun rindu dgn papa die.. asyik sebut papa papa papa.. keh keh keh..

oke. 
next plan: submit semua surat2 rasmi yg dah disahkan prof, dokumen2 termasuk surat dah lulus candidature defence, n 3 chapter pertama yg dah siap utk extend satu sem. 
banyakkan. hopefully prof kat uitm bagilah kite extend. n cepat2 masuk gaji balik. huhuhu...
Tuesday, October 6, 2015 0 comments

Langkah pertama selesai.

Alhamdulillah..
arini selesai satu step utk submit thesis..
selesai present candidature defence.. iaitu progress report..

ok. next step..
1. Kite akan submit extension kat uitm.
disertai 3 chapter, surat sokongan n
2. Present progress report ni jgk kat uitm pulak.

lepas apply extend..
boleh siapkan paper n thesis..
awal tahun depan, insyaallah dah boleh submit..

cume kite ade satu subjek wajib iaitu research methodology yg wajib amik..
utk syarat grad.
so.. kene gak abeskan satu sem ni.. now sem 7. fuhh..

one more sem arni.. chayok2...

Presentation tadi.. kite rasa ok jek... berjalan lancar..

After that, budak2 ni ajak la akak dieorg makan.. kat me'nate steak house.. pergh... beza sgt makan steak kat tempat lain.. nasihat, sile pilih yg kecik jek.. jgn pilih saiz biase yg kite makan kat restoren lain. coz, sangat teramat cepat kenyang... padahal, sama saiz jek dgn beef steak kat luar kan.. sebab.. kene ingat.. daging ni mmg padat, premium beef.. so kecik pun sangat mengenyangkan sebab mmg very high protein.

Semua pun pilih beef.. cume berlainan jenis n cara masakan jek.. kite sorg amik cendawan sos.. sedap! disarankan amik medium cook, just nice.
Kite deal dgn angah.
sape siap dulu phd, sampai viva, die kene belanja me'nate..
kite ade satu sem lagik.. x pasti sape yg siap dulu..

apapun.. dah kene start main kutu balik utk blanje die. hahahhhaa...
 
;