Friday, January 15, 2016

Salam Bahagia di awal Januari 2016

Bahagia sangat.. muahahhaa...
Padahal kepala serabut dgn thesis n paper. adoi!

Sangat busy..
Sabtu next week ade presentation dgn assignment kene siap n hantar.
Satu2nye subjek wajib yg tertggl..
Patutnye sem dua. tapi al-maklum kite pemalas.
Hambek.. semua draggggg utk last semester.

So..
Sepanjang.. ni.. kite pulun study. study. n study. 
Pegi um pagi. Balik malam. Untung ade bibik. 
Untuk suami faham. huhuhu...

Salam 2016.

Arief Fahmi. 
Sekolah Baru. 
Mmg kite yg decide utk tukarkan die sekolah.
Pastu papa pun setuju. die yg uruskan semua pertukaran sekolah amie.
Siap kene g ppd.. pastu register kat sekolah.
 
So, amie dah tak g sriti. 
Sekarang kat Bandar Bukit Mahkota ni jek.
Sekolah harian biasa. Dekat dgn rumah pun iye.
Excited sgt die sekolah baru. Lg best dr sriti katanye.
Papa pun setiap hari bg duit blanja RM3. and hari2 jgk beli eskrim.. adehhh...
Amie sesi petang. so tghari, transport hantar faheem, akan amik amie ke sekolah. 

Sebab kite n papa adalah budak sports.. 
Wakil sekolah, zon, daerah sampai ke universiti bagai..
Jadi excited jgk kami menunggu sports ape yg akan die join. hahhaha...

Tali leher sekolah abes. Lencana x dpt lagi. Ni mase first day school. Belajar rajin2 sayang.
Arief Faheem.
Tadika baru. pun dah x hantar ke qdees. jauh la..
Tadika Celik Minda.
Masih pelat lagi bercakap. hahaha.. 
Tadikat kat bukit mahkota ni je.. dekat dgn rumah.
Pagi mama atau papa hantar. tghari transport amik.

Biaselah. die mula2 pun mmg tak suke sekolah die. 
Die mmg lambat utk sesuaikan diri kat mana2 tadika/taska/pengasuh..
Tapi sekali die dah suke.. yg tuuuu jekkkkk die ingat n nak.
Masih sgt manja. Tido masih carik mama.
Takde mama, baru carik bibik. nk berpeluk jgk. 
Berebut lah dgn Teha. adehhh...

Baju tadika x dpt lagi. so ni gambar yg latest. g tesco, mana2 ade air free, sume die amik. hahhaha..
Aishah Fateha.
8 Januari aritu. Genap 2 tahun. 
Kejap je kan. dah besar baby kite. huhuhu...
Dah pandai mcm2.. dah boleh ajak bercakap, berborak.
Segala benda kaler pink, baju, beg, mainan, buku, sudu pink --> eyya unye. (teha punye)
Die bahasakan diri die 'Eyya'. 

Baru jek nk lepaskan susu badan dgn die. 
Mmg susah. Mengamuk malam2 bile x dpt. huhuhu..
Pastu 3 malam bibik tdo dgn die. 
Skrg mcm dah faham, mama tak bagi lagi. hehehe..

Besday die. mama buat kek coklat je.
Sbb tu jela kek feveret anak2 ni. 
Beli kek lain, mahal2, x guna. Nanti dieorg x makan pun. huhuhu...
Papa belikan gown yg sgt cantik, sbb mama yg pilih. muahahaha..
 
Tadaaa... buruks kan.. tp habes! muahaha..

Ni lah dress die. Bukan senang nk amik gambo die. Tgh xde mood.

Semua gambo xnak senyum. Lightning pun x cantik. Tapi xpela.. Ni die.. fateha.. dua tahun sudaa..

Papa n mama?


Jodoh kan. naik turun tu lumrah perkahwinan kot. saket2 pun, last2 happy dgn die jgk kan. Benda yg kite happy, kalau boleh nk share dgn die jgk kan... hehehe..
Perkahwinan. 
Banyak sangatttt mendidik kite secara sedar atau tidak.
Allah uji perkahwinan kami. 
Allah jugalah yg selamatkan kami.
Dan Dia jugalah yg tambah nikmat seperti mana yg Dia janjikan..
Kepada orang yg sentiasa bersyukur.

Kene sentiasa ingat.
Kita tak mampu ubah suami kite. 
Takde org walau mak die sekalipun utk ubah sikap atau hati die. 
Anak-anak yg comel pun die masih mcm tu kan..
Even diri die sendiri pun tak boleh nk ubah hati die or sikap die sendiri.
 
Then, pesan seorang kakak.. k.alya..
Kite kene balik kepada pemilik hati itu.
Mintak tolong kat Dia. 
Sebab hati itu, manusia itu, suami kita itu, milik Dia.
Dan Dia-lah yg berkuasa di atas setiap sesuatu.
Baru kite sedar.. kite tak punye apa2..
So.. Dont ever lost a faith on Him.

Semoga 2016, jauh lebih cemerlang dr tahun sebelumnya. aminn.

No comments:

Post a Comment

 
;