Friday, March 25, 2016

Pergi Nurseri Sungai Buloh

Sebelum pegi.. kita baca blog orang dulu.
So, kite tau.. kat mana tempat yg perlu dituju. cewahh..

And kite bawak mak.
Sebab die dah lama sangat teringin nak ke sungai buloh.
Al-maklum, semua pokok and nursery pun amik dari sana kan..
Jadi tentulah murah sikit..
and yang paling penting, macam-macam ada..

Kita pegi berdua je.
Kite tau ayah akan bagi alasan yg banyak. heh.
Dari rumah dekat 45 min jgk.
Takpela. Kite pun mmg nak pegi.
Nak cari bunga utk companion plant dan pokok jambu nak tanam kat luar rumah.

Ok.
Untuk paling senang. Korang set GPS untuk ke UiTM sungai buloh.
Korang akan sampai simpang tiga hospital sungai buloh, belok kiri.
Lepas tula.. bolehlah perlahan kan kereta..

Kat area tu lah yg paling ramai orang suggest and lebih murah..
Kiri kanan jalan tu..
Walau tak sebesar tepi jalan besar, yg lot-lot tu.. still..
banyak choice.. n lebih murah..
jangan lupa menawar ye.

See.. Dari kedai yang kita singgah, bertentang dengan UiTM sungai buloh.. kedai yang ke-berapa tak hingat. hahhaa.. layankan mak.. 



Harga tu kadang-kadang ada yang sama atau murah sikit je dari nursery nilai yang kita selalu pegi. Tapi bezanya, kat sini, banyak choice, and apa keperluan berkebun, dari pelbagai jenis tanah, baja, racun serangga organik, perkakas berkebun sampailah tips2 pun, dieorg bagi. 

Kita beli bunga, pokok jambu dgn tanah hitam 10 hinggit. Yang lain, semua mak punya. Nampak mak puas hati.. and mak cakap nak pegi lagi. hehehe..

Orang yang minat je memahami kegigihan kami. hehehhehe..
Lepas ni nak bawak mak mertua pulak.
Mak kite suke tanam sayur.
Mak mertua suka bunga.
Kita suke sayur + bunga. hahhahaa.. senang dpt tips!

No comments:

Post a Comment

 
;