Wednesday, April 6, 2016

Gangnam Station - Korean Muslim Restaurant

Ok.
Sempena taufiq baru dpt elaun thesis..
Master dpt dlm 3k..
Then, die invite geng and blanja makan.

Kami ke korean restaurant.. owner die malay muslim.
Ada halal certificate too.
Kiteorg call and book awal2.. 

Alamat:
Gangnam Station Restaurant
Persiaran Sukan, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Facebook: Gangnam Station Restaurant
Tips: Sila datang sekeluarga atau segeng. banyak woo...

 Nampak tak. pasangan tu. Pastu die state, Bulgogi kepakaran kami. Yup, bagi org yg penggemar daging stew, mmg sedap. First time makan, rasa biasa.. Second time makan, ok, sedap! depend jgk on orang.. tapi kami punye, macam tak cukup. kejap je licin!

 Ada jugak menu lain


 Most recommended. Disebabkan kami ramai, kami amik set ni. memang berbaloi utk 6-7 org makan! Nampak tak, side dish dgn air die FREE Refill oke. pemurah sgt owner die. Kat dubuyo mana boleh, kalau pedas, beli la lagi air lain. huhuhu... tapi masing2 tempat, ada keistimewaannye sendiri.

Oh, die punye Lunch value meal dalam RM13.90. Dari hari isnin sampai sabtu. Menu berbeza depend on hari. ahad takde. dinner pun xde kalau tak silap. tapi offer die berubah2. selalu update kat facebook la.

 Dah kene makan pun sblm sempat nk snap gambo. hahahha.. Ni side dishes kiteorg.. atau juga dikenali as 'Bachan' in korea.. free refill.. bape kali refill ntah. 

 The Bulgogi. Kalau tak pandai masak, xpe, panggil je staf, dieorg tolong masakkan. they are helpful.

 Sotong pedas. Sedap sangat! Ni feveret kite ye.takdelah pedas sangat sampai tak boleh makan kan.. boleh.. =)

 Pajeon. lebih kepada lempek letak sayur macam2.. sedap jugak dgn sos udang pedas tu.

 Yang baju hijau tu lah yg belanja kami.. Sampai ke shah alam.. ko hadoo? Nasib balik tu tak drive sbb tumpang kereta illa. Kekenyangan dan mengantuk!

 Almost licin!

 Pastu kiteorg g pulak kat kedai coffee.. kat situ jugak.. mmg banyak restaurant makan minum. class gitu. pun pow topek sbb rupenye die budget around rm300-400 utk kiteorg. sedangkan makan td cuma rm150 je. budak ni pun pemurah sangat!
 
 Oh lupa, die ade dessert sekali ye. tapi x cukupla utk semua. ade 3 je tak silap. tp xpe.. sbb dah kenyang, surrender.

No comments:

Post a Comment

 
;