Wednesday, April 13, 2016

I choose to walk away

Pernah dengar kan..
Bila org dah tak suke.
Kite buat ape pun, semua salah..
Dari sekecik2.. seremeh2.. sampailah yg besar..
Nak letak nama anak, sama dengan nama adik pun dipertikaikan.

Benda yg patut boleh settle baik2..
Benda yg boleh tegur baik2..
Benda yg kite boleh jelaskan dengan baik..
Nope. 

The point is sebab dah tak suka.
Jadi takde alasan nak selesai secara baik.
Konsepnya, memang tak nak baik. *at last, I truly understand.

Tapi..
Untuk diri kita.
Rasa dah terlalu tua untuk bergaduh..
So, bila situasi dah tak terkawal..
Adalah lebih baik mengundur diri. 

Sebab.
Bahagia itu milik kita.
Kita yang pilih. Jalan mana yg kita nak.
Dan pergaduhan bukanlah jalan yg best.
Penyesalan di kemudian hari lebih besar. **Believe me. Mengaku dr pengalaman. huhuhu..

Sebab.
Mereka tak pernah ada di waktu kesusahan kita.
Malah mereka jugalah yg menambah minyak di waktu keperitan dulu. ***Cukuplah.

Bukan memutuskan silaturrahim.
Sekadar menyelamatkan keluarga, diri dan anak-anak.

You can find a thousands reason to hate me.
And I choose to walk away. 

2 comments:

Nana Aris said...

brilliant move my friend~ lama tak dgr perkembangan business ko muni..

arnie said...

bisness..

even online bisnes. nk kite kene hadap hp atau latop almost setiap jam. tp aku xde.
kalau tgh writing, hp fb semua aku ignore.
bila dah byk kali mcm tu, aku terpaksa off sekejap.

aku abeskan thesis. nanti aku bukak balik. aku x boleh nk fokus semua benda. n kebun cara utk hilangkan stress sekajap. huhuhu..

Post a Comment

 
;