Monday, April 4, 2016

paper lagi..

Hmm.
this week jumpe prof.
hopefully die dah submit paper yg dah lama sgt pending.
if tak, terpaksa lah dengar semua nasihat, senior, submit sendiri.

lagipun, paper ni.. kite target q3 jek.
nanti cari yg free. hehhee..

ade satu paper lagi..
malam ni siapkan abtract dgn conclusion je.
mggu ni dah boleh submit kat prof lg.

lepas tu.. kite dah boleh smbg chapter 4.

tp...
chapter 3 pun prof tak sempat nk abeskan tengok.
hmm. rasa x sempat konvo la nmpaknye.
apapun.. harap Allah permudahkan semua dgn final phd ni. aminnn..

6 comments:

monstorious wife said...

Cemana nak tgk Q1 Q2 ke Q3? Akak main submit je x tgk pun benda2 tu semua sbb sv pun mcm x kisah je.Nak tau jugak paper kitorg submit tu apa Qs. Sv akak pulak jenis kalau time tu kita hantar time tu jugak dia betulkan tak menyempat. Lebih2 lagi files synch dalam dropbox. Kekdahnya student dia pulak yg lembab nak siapkan.

arnie said...

oo.. kalau google, akak boleh tgk impact factor jek. tp kat um, tak bg sebab tak fair. prof adzir pun ade pernah cakap pasal ni kat meeting upm dulu.

dats y skrg tgk ranking by Quarter (Q).
nak tgk q1, q2 tu..
1. Bukak web of science (sama dgn web of knowledge).
2. Akak click kat bar plg atas, --> Journal Citation Report
3. Dia akan keluarkan list. yg paling atas tu, mmg Q1.. scroll ke bawah. hehehe..

So kalau nk tgk Q paper tu, akak kene click kat paper tu, atau akak search je nama paper yg akak dah aim nak publish, (mmg kene satu2), pastu click 'Rank'. nanti keluar ranking Q.

**Akak kene buat kat U akak.. U je yg ade database details utk semua journal. Atau boleh masuk guna library akak, import web of scince.
*sorry complicated. kalau x dpt jgk, email kite. akak tgk guna password library kite je.

monstorious wife said...

Thanks Arni, paper yg akak submit tu Q1 rupanya. Patutla sv mcm x confident will be accepted. Huhuhuhu

arnie said...

wahhh!!! patutla.. bukan senang tu.. congrats kak.. kat resume pun, ade org siap tulis Q bape kat tepi publication list tau. ok. gigih akak siapkan next paper akak.. chayok!

monstorious wife said...

wah... perlu ke letak Q berapa kat resume? Hahaha...materialistik sgtss.

arnie said...

terpaksa la kot kak.. nk dpt keje. resume jela yg boleh up kan diri sendiri utk dpt keje.. materialistik in term of paper. keh keh keh..

Post a Comment

 
;