Wednesday, May 4, 2016

Masakan Johor JDT di Restoren Rahsia di Bangi!

Malam isnin, 2 may..
Dating dengan en.suami.

Beria pujuk die.
Sebut Nasi Ambang, oke. hehehhe..

Thanks to Nana Aris, bg informasi Restoren Rahsia ni..
Delighted bile nampak masakan Johor. dekat pulak tu.

Tempatnya kat Seksyen 15, dekat Petronas tu.
Yang ade Nasi Ayam Tat.
Restoren die pulak kat corner lot berhadapan Restoren Nasi Beriani Anje.
Kira seberang jalan la.

Buka seawal 8.30 pagi sampai 11.30 malam.
Breakfast to Dinner.

Ok. jom. makan.

 Masakan Johor. Macam-macam ada. Nasi Ambang, Mee Bandung Muar, Mee Rebus Majidee (Rumah famili adik ipar), Nasi Ayam Madu, Nasi Lemak, Lontong Kering.... 

Harga okelah utk restoren yg cantik.
Air FREE!! 
Air Masak dan Air Sirap FREE.

 Nasi Ambang. Papa kate Sedap! 8/10. Yang ni RM6. Murahla sebab beli dari restoren yg cantik. Pasar lambak biase dalam RM5. Lagipun Air Free Refill. Yezza.

Harap dieorg letak lah ikan kering tu lebih sikit. 2-3 ke. huhuhu..

 Mee Bandung Muar. RM 7. Kite order yg biase je ni. Nana order yg special, die kate, penuh udang oke. Tapi yg ni pun... fuhh... sedap babe! even bau udang kering die pun, dah menggoda. licin dgn kuah sekali!

 Kacang Pool. RM 6 kalau tak silap. Lupelah. Roti die sedap, lembut and panas macam baru keluar dari oven. Makan gitu je dah sedap. Cuma kuah die, tak bape pasti.. Boleh diimprove lagi. Kami rasa kurang sikit malam tu. Kat johor, and restoren masakan johor dekat dgn unisel, shah alam, kuah die sedap lagi la.

Tapi still.. ramai je yg cakap sedap. Lain org, lain pendapat kan. Nana kate sedap, so try jela ye.

Decoration kaunter penuh dgn Johor n JDT. Even password WIFI die pun.. hahahhaa.. tengokla sendiri. johor jugak.

 Kopi 434 yg terkenal an Sate Johor pun tau!

Kite ade notice something kat tiang dlm restoren tu.
Gambar dari fb dieorg. 
Menu Wakaf.
Korang boleh bayar RM5 atau lebih di kaunter utk sedekahkan makanan di sini, utk org lain.
Ala.. mcm omputih punye iklan tu. yg bayar lebih utk kopi. for homelesss people.
Sini pun die buat. Semoga dilimpahkan rezeki yg berkat pada mereka. Aminn..

Insyaallah kami datang lagi!
Recommended!

No comments:

Post a Comment

 
;