Tuesday, August 2, 2016

Besday Faheem 5 years old

Alhamdulillah.
Faheem dah 5 tahun..
Kejap je dah besar anak mama..

Cakap die. Dah besar nak jadi apa?
Jawapan die: 'Dah besar nak jadi mcm amie'....
Alaaa sweetnye.. seorang adik yang memandang tinggi abangnye yg ntah apa-apa itu.
hahhahahaha..

Bkt mahkota memang takde kedai kek.
Kat bndr seri putra ni, ade 2 je kedai kek. satu kek secret recepi.
Tak berkenan nk beli. Lagipun sebab nk deko-deko gitu.

Tahun lepas tempah mcm litar lumba kereta.
Hasilnye. Dahla dieorg lupa kene bukak awal. 1 jam tunggu.
Comot! Sangat!

Ok. Tahun ni. Ntah kenapa, kite masih gigih hantar kedai yg sama.
Kalini, terus jumpe owner die.
Staf yg tahun lepas dah resign.
Owner pun meyakinkan.
Semalam. Again. Bukan setakat lupa bukak awal kul 9 pagi.
Lupa terus buat kek besday faheem!
Memang jadi the hulk!

Tapi takdelah kite naik suara ke ape, nak marah pun, staf die je.
Memang sangat kecewa.
Dua kali besday faheem.
Mama percaya orang yg salah.

Bayangkan die dan budak2 tadika menunggu.
Semua tau arini besday faheem.
Agaknye dah wish pagi2 mase asembly pagi.

Dan-dan kite minta balik deposit.
Drive laju ke nilai. Beli kek kat sane.
Ade 1 kg je plg besar.
Sebab kelam kabut, tak pikir nak beli 2 biji.
Budak2 ade 36 org.

Sampai tadika, semua budak bersorak. hah!
Bayangkan kalau kite give up tadi.

Faheem turun, nampak kek n beg goodies untuk kawan2 die.
Terus die peluk n cakap, 'me kasih mama'.. ye masih pelat.
Tapi perasaan kene peluk slps marah, geram, kecewa, kelam kabut... hilang semuanye.

Mama cume nk buat yang terbaik untuk anak-anak. huhuhu..

 Kek coklat biase kat kedai kek. 

 Nasib mase ni die tak tanye, mana boboiboi die. kite ade letak 3 ekor ultraman kat situ kan.
Die pun budak je kan. Tetap happy.
Yang kecewa tu, mamanye je. huhuhu..

 Center of attention semalam.

 Tak boleh tahan utk peluk die kuat-kuat.
Badan dahla kurus kerempeng.
Makan banyak. Membuang pun banyak.
10 kali makan, 10 kali g jamban. Bukan salah kami tak bg makan. Hahahaha..

Tapi owner tu, wassap kite. 
Die minta maaf bagai. 
Bayangkan kite call, msg die tak boleh. 
No hp yg die bagi kat resit, tak boleh call.
No hp kat signboard kedai, kene barred.

Rupanye guna no lain.
Die kate, die tengah bakar.
Die suruh amik jugak. Percuma.
Kite dah tak mampu nk dtg kedai die.
Kite tanye en.suami, die kate, nanti petang die amik.

Biase lah. lelaki. kalau die yg amik...
Hancur kek. hahahaha..
Ni kek yang patutnye kite tempah. Kek coklat span strawberry 1.5 kg. 
Yang patut cukup utk 36 budak.
Boboiboi kuasa 5.
So, malam tadi, dgn kiteorg la pulak kan.
Petang nanti, bagi2 kat jiran2.. Banyak pulak kek nye.

Apapun.
Happy birthday faheem.
Mama sayang sangat kat faheem
Jaga solat ye sayang.
Semoga jadi anak yang bermanfaat kelak. aminn..

2 comments:

monstorious wife said...

sabo jela...boleh pulak dia lupa.. mau tak hangin emak yg menempahnya

arnie said...

Tula pasal. Mmg berasap la kite. Dah la tempah seminggu awal. Huhuhu.. kite pilih design paling simple. Tu pun nama faheem pun salah. Adoi.

Post a Comment

 
;