Tuesday, September 6, 2016

Meneruskan misi

Sambil tengah menunggu print thesis..
kite menulis eh.

correction buat dua hari je.
tu pun sambil bermalas-malasan. tiba-tiba je. eh.
cepat-cepat sedarkan diri. gigih semula.

insyaallah, esok hantar binding. 7 copy.
4 utk um. 2 utk uitm. 1 utk kite le.
takde duit nak buat lebih.
ni pun meminjam je kejenye. takde keje. elaun pun xde.
minta Allah percepatkan jela proses penempatan kerja nanti. aminn..

so..
kite nak cite..
pasal misi menurunkan berat ke normal bmi.
kite ingat la. kalau seminggu satu kilo je pun cukup sebenarnye.
yang penting konsisten.
bila berat tak turun banyak pun, inch dah banyak turun.
paling ketara kat muka dan perut.

jeans yg biasa kite pakai pun dah tak boleh pakai.
longgar sangat. and beberapa blouse.
al-maklum kite dah hampir terpaksa pakai baju XXXL!

so now.. baju n seluar yg dulu tak muat macam saiz L pun dah boleh pakai.
tapi sebab kite mmg pakai longgar, so masih XL.

then.. seminggu 3 kali.. atau 4 kali..
kite jogging.
kevin zahri kata dlm 40 min.
so gigihla kite dlm 40 - 1 jam.

gara-gara bff kat lab, ajak join marathon dengan die.
die suh register yg 10 km. heh.
see.. ramai sebenarnye suruh kite kurus ni. huhuhu...

dulu jogging kat padang permainan.
Jangankan 1 km, 200 m keliling padang tu pun, macam nak bergolek je rasanya.
siap takut tgk tasik. mcm besar sangat!
now dah tak pandang padang. ape barang. hahhaha...

kite fall in love kat tasik sini..
tasik bukit mahkota je. dekat dengan rumah.
tengok eh.



Tasik ni memang kaya dengan teratai. cantik!



cantik kan...
sambil kite jogging tu..
aman je.. berdesir daun-daun kat pokok bila kene tiup angin..
burung-burung..
biawak pun ade. larikk!!! hahaha...

sometimes, kalau sorang-sorang, memang agak menakutkan jugakla.
jadi kalau sorang, especially pagi, kite tak pusing habis.
lari kat area selamat je.
kalau ade org jogging, couple laki bini ke, baru kite belasah keliling.

Tak silap kite, satu pusingan tasik tu dalamh 500 m je.
Jadi tadi dapat 10 pusingan non-stop, ekcelli dalam 5 km!
Kalau ikut masa, 52 minit non-stop.
Good job untuk diri sendiri! hahahhahaha...

No comments:

Post a Comment

 
;