Monday, October 3, 2016

Buruk Baik

Walaupun kite dah abes..
Tapi still terasa bila elaun scholarship kawan2 kite masih belum masuk.
Alasan teknikal sebenarnye tak logik.
Bukan baru setahun dua dieorg uruskan duit.
Mmg teruk jgkla ekonomi kite..

Yang jahat tu..
Duit belajar, bersara, tabung haji, kesihatan pun mangkok tu nak rembat.
*sigh.

Tapi alhamdulillah..
Ada jugak berita baik.

My bff tmah berjaya dpt offer letter kerja kat tempat baru.
And die accept.
Ala.. sekali sekala cite pasal ko kat sini. hahahha..
Apapun.. Semoga dipermudahkan segala urusan and ke arah yang lebih baik..
Especially on 2017.
Aminn..

Selain tu.
Adik bawah kite, si ani, pun baru lepas bersalin.
Dapat baby gigurl.
Kirenye cucu markom ni, dah ade 3 gigurl la..
Selepas dimonopoli cucu jantan seramai 6 orang over the years. heh.

3 paling comel la setakat ni.
Yang paling kecik setakat ni.

 Afiq Zareef Tan! Anak angah. Comel sangat!

 Ana Aleysha. Anak ecot. Gigurl tau ni. Pun comel. Gembeng pun iye.

 The new born. Anak ani. Tak tau lagi nama die siapa. Sebab si apak belum register.
Merah. Putihla nanti.

 So.. masa hari ke-4, semalam.. sempat la kiteorg g melaka visit.
Ni.. makde datang k.
Bau die, wangi. tak mcm teya dulu. hahahhaa...

Teya punye excited.
Suruh amik, bawak balik. Nanti bagi susu eyya, katenye. Heh.
Siap beberapa kali, die selimutkan baby dengan lampin die.
Cium-cium bagai. Nak baby. Berderau mama. Hahhahaa..

Nampak gambar mcm kurus je kan.
Ekcelli belum lagi. Masih belum puas hati.
Sebab baru 67 kg kan. Gemuk lagi. Overweight lagi ni. Zon bahaya.

Harapnya kite dapat konsisten untuk terus jaga makan..
And jogging 3 kali seminggu.
Untuk terus turunkan 1 kg for 1 week.

Al quran pulak.. dah lepas juz 15.
Kiranya dah separuh quran la utk 2 bulan setengah ni kan..
Sebab aritu kite start dari awal semula. 
Sebab penanda hilang. boley. huhuhu..

Insyaallah.. Sikit-sikit.. harap banyakla azam kite terlaksana.
Walaupun last minit. Heh!

2 comments:

monstorious wife said...

Tengok baby comel2 mcm nk beranak lagi. Tapi memikirkan hari mendatang. Tak jadi lah. Hahaha

arnie said...

Hahaha.. sama lah kite kak.

Post a Comment

 
;