Thursday, October 13, 2016

Not normal

Minggu ni..
Bermula dengan nasib yang macam-macam..
Tapi macam biase la kan..
At the end.. Satu persatu akan selesai jugak. kikiki..

Semalam dah berjaya bukak akaun RHB.
Sbb dieorg masuk gaji dlm bank tu.
Tu pun terpaksa buat ic baru, sebab mmg hilang tak jumpe.

Hari ni.. Berjaya g settlekan claim thesis and senat ke sumber manusia pulak.
Yeay!

Esok ade raptai konvo.
Kite dtg pun sbb nak amik jubah konvo dgn book photo booth je.

So far..
Belum start mengajar. Masih gigih buat slide. Copy paste je dari previous lecturer. Pastu color2 kan slide. Sambil carik keje lain. hahaha...

Sorry la. Minggu ni. Memang hati galau. Tak fokus.
Gara-gara solat istikharah dan tahajud. Minta petunjuk sangat kan.
Dapat petunjuk. Goyah. Padan muka!

Haritu kebetulan kite tengok tv pasal istikharah ni.
Ustaz tu cakap, kalau jalan tu baik, Allah akan teguhkan hati kite.
Kalau sebaliknya, hati kita akan gelora/berombak/goyah.

Yang sedih tu.
I'm used to it.
Bila kita rasa benda tu normal.
Sampailah kawan kita cakap, no arni, it isn't normal!
Tersentak.
Tetiba semua benda flashback.
Tetiba jugak rasa kite ni ibu yang loser.
Sedih untuk diri sendiri.

It's ok anak-anak mama.
Mama ada. Allah ada.
Slowly.
Walau jalan depan tu, macam tak nampak.
 

2 comments:

monstorious wife said...

Arni, maybe letting go is less hurting than holding on.

arnie said...

Kite rasa.. tu jugak jalan yg ditunjuk. to let it go, slowly.

Post a Comment

 
;