Sunday, November 6, 2016

15 kg yang lalu

Slowly..
Penurunan berat masih berlaku..
Cuma kadang2 lupa diri jugak. Hahaha..

Dua hari ni..
Jogging dengan en.suami kat tasik bkt mahkota..
Yela.. bila dah banyak sangat penyakit..
Masing-masing pun tau betapa pentingnya kene maintain fit untuk sihat kan..
Tulah tujuan utama. Nak sihat.

Kita selalu tengok gambo kite gemok.
Supaya beringat. Nak lagi ke jd mcm tu.. huhuhu...
Ni ha..

Ingat makcik gemok ni.. 80 kg dengan pendek 154 cm je.
Tmah kata, bentuk muka pun xde. hahaha..
Mase ni, naik tangga level satu pun, yg ampunn.. banyak sgt peluhnye.. penatnye.. mengah!
Jalan jauh sikit pun tak nak. Penat. Kalau boleh golek, dah lama bergolek je.
Punyalah tak nak jalan. Hahaha..
Slow je mase ni sebab badan yg berat.
Nak mengaji pun.. nafas pendek-pendek.
Kulit jadi makin gelap, berjerawat dan kasar. huhuhu..

Now.. alhamdulillah..
Turun lah jugak.. sikit demi sikit..
Badan pun dah rasa makin ringan. Cergas.
Demi mencapai normal bmi! Chayok!

Gedik kan. Hahaha..
Nak tunjuk dress tu sebenarnye. Suke sangat. Cantik sangat. Kainnya pun lembut sangat.
En.suami belikan kat Gulatis, lepas bersalin teya dulu.. 2014.
Tapi during that time, very the ketat, tersembul lemak sana sini.
Macam nak koyak la baju tuh bila dipakainya.
Tapi tetap beli.. konon akan turun lah berat masa raya nanti.. Sudahnya.. tersimpan rapi dlm almari..

Sampailah masa nak konvo aritu..
Teringin nak try.
Sekali.. tadaa.... muat! Yeay! After 2 years ye..
Ni lah dress yg kite pakai mase konvo. hehehe..

Gedik lagi kan.. dalam bilik air pun jadi. kah kah kah..
Beza kan muka kite sekarang dr yg gemok tadi..
Baru ade shape muka.. huhuhu..
Muka makin bersih, jerawat takde. jeragat jela.. 
Dah tak kuat berpeluh. Jalan jauh pun oke je. Sebab masih jogging masa weekend.
Nak jaga stamina.
 
Minggu ni punye timbang..
65 kg.
Total loss: 15 kg.

Gigih lagi! Chayok arni!

4 comments:

Mr Pilot said...

mak ai... lama....

arnie said...

Hasan!

monstorious wife said...

Tahniah Arni berjaya kuruskan badan!

arnie said...

tq kak... kikiki.. gigih nak turunkan berat lagi. hihihi...

Post a Comment

 
;