Monday, October 31, 2016 2 comments

Restoren Seri Hijrah

Kite amik cuti dua hari..
Nak tengok mak mertua yg sakit..
Balik dr haji aritu la.. Kat mekah kan byk penyakit..
Tapi alhamdulillah beransur pulih..
Doa-doa.. Semoga cepat baik dan sihat.. amin..

Dah alang-alang kat kuantan.. dengan mak ayah and mamat..
Dieorg dtg sekali jenguk mak mertua kite..
Lepas tu.. Jadi food hunter la kami. kikiki..
Lama pulak tu kan.. Tak review restoren kat Malaysia ni..
Cewah! Macamlah selalu pegi jalan-jalan.. Hahaha..

Since kiteorg g hospital tengku ampuan afzan, kuantan..
Of course, dah datang pahang, kene makan masakan pahang kan...
Jadi.. ayah chik (bapa saudara en.suami), die lah yg suggest restoren sedap kat situ.
Jalan kaki je dari hospital tu.. dekat je.
Serious uolls.. memang sedap sangat!
Harga pun berpatutan untuk 6 org makan!

Restoren Seri Hijrah. Unik kan restoren ni. Cantik sangat.
Bangunan lama. Tengoklah tangga batu die pun. Negeri sembilan punye style.
Jalan kaki je uolls dari hospital kuantan tu.
Memang sangat recommend la oleh kami.
Kami bagi 4.5/5 bintang! 

Mak ayah jadi model. kikiki..
 
Hidangan utama tentulah patin masak tempoyak.
Memang sedap die masak.
Macam mak mertua masak gitu.

Ekcelli, kite tak makan ikan sungai.. ikan keli ke.. haruan ke.. patin pun..
Tapi.. the only ikan patin ni, kite boleh makan kalau mak mertua kite masak.
Tak tau kenapa. Kite dah pernah try beli orang jual, ade la dekat beberapa kali..
Semua mcm nak terkeluar balik, tak lalu langsung nak makan. huhuhu...

Jadi.. masa orang tu hidang patin ni.. kite rasa mcm boleh ke makan..
Sekali.. pergh! Sedap uolls.. Siap hirup kuah bagai.
Memang kene orang pahang jugak yg pandai masak patin tempoyak ni. hihihi..

Sambal udang petai.

Siput sedut masak lemak. Yang ni pun, sedap!

Pucuk paku tumis.

Ni lagi satu menu special. Satu-satunya ulam yg kite tak makan adalah jering.
Menu atas ni adalah jering masak tempoyak.
Seriously, tak rasa langsung kepahitan dan ketaksedapan jering!
Sebab mmg mabeles!

Ni ayah chik cakap, kalau orang pahang buat rewang, dieorg akan buat sup tulang kicap.
Orang jakun and suke makan kicap mcm kite, of course suke. hehehe..
And famili pun cakap sedap sup ni. 

Ulam dan buah-buahan pun ade ye.
Last sekali dieorang bagi bubur cha cha dengan tembikai susu. Sedap jugak! huhuhu..
Dieorg semua makan bertambah termasuk mak yg jarang sangat tambah nasi.
Kite tak lah ye. Still jaga badan ye. hihihi..

Famili! Ayah chik tengah melawat kawasan rasanya.
Ekcelli, restoren ni, member die punye. hihihi..

Kami!
Eh, macam ramai pulak yg tegur kite macam anak dara bila dah kurus sikit ni. hahaha..

En.suami malam ni, jaga mak die.
So, kite jadi anak mak ayah la.. tido satu bilik gitu dgn mak ayah. Hahahaha..
Anak-anak tinggal kat rumah. Lagipun dieorg tak boleh masuk.
And kak yem pun ade kan.
Harapnye terkawal la keadaan dieorg kat rumah. Aminn..

Datang kuantan..
Korang boleh datang and makan kat sini ye.
Memang die takde buku menu.. tak pasti in future.
Korang kene tanye lauk ape yg ada lah... especially masakan pahang..
Dijamin sedap. Insyaallah.
Selagi kualiti masakan tu, dieorg jaga. (^_^)v
Tuesday, October 25, 2016 2 comments

Post-konvo dengan anak-anak

Sebagai ingatan.
Nak jugak letak kat sini kan..
Al-maklum, perjalanan kite bukan senang. huhuhu...

Kite, bibik and anak-anak..
Pegi um, pulangkan jubah.. and bergambar lagi. hihihi..

Kebetulan, hari sabtu tu, masih ada konvo lagi.. Jadi semua tempat pun penuh.
Then, kite park kat atas..
Latar belakang dari atas jela dewan tunku canselori ni.
Okla kan. hihihi..

Gambar ni, amie yg amik.
Pandai sangat die membebel, kate teya tak reti diam.
Die tak tau, mcm mana mama tak hangin tiap kali nak amik gambo die.
Muka tak pandai senyum. Adoi.
Tapi pandai lah die amik gambor kiteorg. Center and tak shaking pun. 
Well done! Hehehehe..

Wefie!
Gigihlah kami berlima. Susah senang. Sama2.. Dengan kak yem (bibik) sekali.
Untung sangat dapat kak yem, bibik yg memahami and dah macam kakak, kawan.
Satu kepala pulak tuh. Ngam sangat!

Betul kan.. Pesan ustaz..
Sebagai orang beriman.. Takde kebetulan dalam hidup kita.
Menang atau kalah.
Susah atau senang.
Termasuk setiap manusia yang Allah datangkan kepada kita.
Semuanya Allah dah susun cantik-cantik.
Dan Dia tak akan amik semua dari kite. Alhamdulillah.

Amie. Time die bergambar, sian. kene kacau dengan adik2.
Last.. die tarik adik2 die, masuk dalam jubah, and peluk.
Terkekek-kekek adik2 ketawa.
The responsible one. Aminn.

Mamat ni. hover! Mama yang ketawa masa amik gambo die. Hahahaha..
Faheem!
The funky and funniest!

Minah ni. adoi!
Ala-ala model kan.. Amik gambo tak nak tengok kamera.
Ala-ala rozita che wan amik gambo! Lol!
Fateha!
Fefeling princess and ojen (frozen) sangat!

Mama and kids.
Alhamdulillah. (^_^)v

Monday, October 24, 2016 2 comments

Eyya Garden October 2016

Kebun! Yeay!

Macam best je kan..
Tapi antara masalah pekebun mcm kite ni..
Masalah serangga. Pokok mati. Cuaca. and macam-macam lah lagi..
But still.. kalau berjaya tu. Hoyeah! Lol!

Lepas 2 minggu tak sempat nak usik, cuma mampu siram n belek2 je.
Ahad lepas, kite bersihkan kebun dengan bibik.
Ok. Jemput masuk eyya garden.

Ni kat luar. Hover sangat kan.. sampai luar pun nak jugak. kikiki.. 

Limau kasturi dan lemon yang dah berbunga!
Limau nipis kat dalam, tak pernah berbuah. Tapi takpe, kite cuma nak guna daun die je kan.

Kite dah kenalkan kat fb and instagram.
Waltham butternut squash. 
Nanti.. tunggu kiteorg petik dan belah, baru kite cite pasal die saja.
Tu pun masih berbuah dan berbunga lagi.

Ni kat penjuru.
Terung. Keladi. Kucai. Daun bawang. Daun sup.

Tadaa.. Tak boleh nampak ruang kosong, mesti kite nak selitkan pokok.
Kalau ade yg mati, cabut, letak pokok lain. kikiki..

See.. ade ruang kosong! Letak pak choy atau bayam. Heh!
Sebelum ni, tempat turnip. Tapi dah abes dituai, letak pak choy.
Yang tengah atas pak choy tu, zuchini.
Sebelum ni, zuchini kiteorg mati sebab terlebih air. huhuhu..
So. cuba lagi. Gambateh!

Kohlrabi!
Rasa apa tak tau. Tapi mcm glemer sangat.
Tapi kecik lagi. Baru saiz bola pingpong je.
Tunggu besar sikit.. boleh rasa n kongsi dengan jiran. Heh!

Cantik kan! Tu yg kite suka sangat dengan kobis ni. Sebab macam bunga ros yang besar.
Ni kobis bulat.

Ni kat bahagian tepi rumah.
See.. Betik dah bukan sekaki. Semua org tanye nape letak kat situ. huhuhu..
Letak buah tu masak beberapa biji, rasa nak tebang dah.
Nanti kiteorg tanam kat bahagian tengah pulak. 
Takut akar die pecahkan simen and dinding kan.

Bahagian kayu merah tengah tu, vertical tu..
Sebelum ni, labu air, petola, rock melon.
Semua gagal berbuah.
Samada sebab akar tak cukup tanah or.. tak pasti.

Jadi.. kite bersihkan semua pokok.
Kite buat gap. depan and belakang. Timbun tanah kat situ.
Bawah tu, kite gembur sikit je, sbb terlalu banyak batu.
Jadi kali ni, pokok kite terus direct kat tanah, bukan dlm bakul lagi.

Labu air dan rock melon je.
Petola rimbun sangat.

Bakul tu, bayam hijau, bayam merah dengan kailan.

Oke. Bawah tu, kacang tanah. Bayam pun ade menyelit. Hahaha..
Atas yg menjalar kacang panjang hijau dan kacang panjang batik.

Sight of bliss.

Saturday, October 22, 2016 2 comments

Tak ada apa pun

Arini baru pulang jubah.
Penat yg amat.
um bagi tempoh seminggu je.
Isnin dah kene denda RM50! Sehari selepas tu, tambah sepuloh hinggit!
Tak pulang, tak dapat transcript. Heh!

Semalam dah jumpe dekan.
Dah email. Tapi dekan tak balas lagi.
Dekan bg tempoh seminggu nak dekat mana.
Kite pilih pasir gudang.
Nak membawa diri pulang ke kampung gitu. hahahaha..
Jujurnya.
Kite lg excited kot balik ke Johor.
Insyaallah lah..
Yang tentukan tu, Allah jugak.
Minggu depan kite dtg lagi, untuk confirmkan..
Dan isi borang segala.
Semoga dipermudahkan..

Oh ye..
Bukan terus kerja ye.
Kawan2 kite. ade yg tunggu 4-5 bulan.
So rasanye, mmg next year la ye.

Jadi buat masa ni.. Kite teruskan kerja kat damansara tu.
Lagipun.. tak sampai hati tinggalkan student, tengah2 semester kan..
Biarlah abes satu semester.
And kite pun dah suka dgn enviroment keje kat situ.
Walaupun mostly, kebanyakkan staff and semua boss adalah chinese..
But it's oke. Kite pun, a part of chinese jugak kan. hahaha..
Semuanya baik-baik..
Yang tak baik, kite abaikan je.
Tak amik tau. Tak nak tau. Senang konsepnye.

Dulu.. teringin sangat nk laki chinese look..
Tinggi 180 m ke atas. Ade hati! Of cos la kan.. kite pendek! hahahha..
Dapat en.suami.. totally malay look! tapi alhamdulillah. redha je.
Yang penting.. comel n ensem jugak la mase tu kan. kikiki..
Dats y.. berbanding korea..
Kite masih suke tgk hong kong movie and drama.
Masih suke dgn aaron kwok! huhuhuhuhu.... Lol!

Esok kebun!
Monday, October 17, 2016 2 comments

Hari jubah

Cite jubah.
15-0ct-2016. Saturday.
Yeay!

Sangat happy..
Bila di mana.. semua adik beradik kecuali si bongsu, dapat datang.
Terharu.. bila angah dr perlis, gigih dtg naik flight.
Berdua je dgn rayyan. huhuhu...
Dengan ani nye.. pun yg tengah dalam pantang..
Gigih bawak baby yg tak sampai 2 minggu.. huhuhu...
Terima kasih.. mak ayah.. adik beradik.

 Famili!
 Mak ayah depan dewan canselori

Dengan mak ayah.

Dengan angah n rayyan

Dengan along, ani and aisyah.. and eyya. 
Percaya badan ani slim gitu, baru lepas beranak seminggu?

Ni labmates yang gigih datang. siap bagi bunga besar2 gitu.
Anas, illa and an.

Selfie lepas amik scroll dalam dewan.
Disebabkan bosan. Kejenye selpie, wepie.. hahahha.. siap tido lagi.

Ok. Alhamdulillah.
Selesai sudaa..

Arini first day kite teaching.
Kite dah lewat 5 minggu.
Jadi tadi dpt habiskan chapter satu.
Lepas ok. finish.
Budak2 bangun and tepuk tangan. Happy!
Siap banyak kali cakap tq, terima kasih cikgu la.. berlagu mcm zaman sekolah.
Rupanye dieorg tak faham dengan lecturer sebelum ni. Hahahaha..

Motivate: On! Lol.
Thursday, October 13, 2016 2 comments

Not normal

Minggu ni..
Bermula dengan nasib yang macam-macam..
Tapi macam biase la kan..
At the end.. Satu persatu akan selesai jugak. kikiki..

Semalam dah berjaya bukak akaun RHB.
Sbb dieorg masuk gaji dlm bank tu.
Tu pun terpaksa buat ic baru, sebab mmg hilang tak jumpe.

Hari ni.. Berjaya g settlekan claim thesis and senat ke sumber manusia pulak.
Yeay!

Esok ade raptai konvo.
Kite dtg pun sbb nak amik jubah konvo dgn book photo booth je.

So far..
Belum start mengajar. Masih gigih buat slide. Copy paste je dari previous lecturer. Pastu color2 kan slide. Sambil carik keje lain. hahaha...

Sorry la. Minggu ni. Memang hati galau. Tak fokus.
Gara-gara solat istikharah dan tahajud. Minta petunjuk sangat kan.
Dapat petunjuk. Goyah. Padan muka!

Haritu kebetulan kite tengok tv pasal istikharah ni.
Ustaz tu cakap, kalau jalan tu baik, Allah akan teguhkan hati kite.
Kalau sebaliknya, hati kita akan gelora/berombak/goyah.

Yang sedih tu.
I'm used to it.
Bila kita rasa benda tu normal.
Sampailah kawan kita cakap, no arni, it isn't normal!
Tersentak.
Tetiba semua benda flashback.
Tetiba jugak rasa kite ni ibu yang loser.
Sedih untuk diri sendiri.

It's ok anak-anak mama.
Mama ada. Allah ada.
Slowly.
Walau jalan depan tu, macam tak nampak.
 
Monday, October 10, 2016 2 comments

Macam-macam sangat

Harini first day keje kann.
ntah kenapa.. banyak sgt yg tak kenenye.
banyak sgt silap and kecuaiannye.

Jumaat tu.
dah amik surat senat kat um.
terus ke shah alam. Pemangku dekan sahkan surat senat tu. Pegi kat sumber manusia utk claim thesis, thesis nye tertinggal!

Harini first day. Kene buat akaun rhb.
pegi kat bank. Parking bapak jauh sbb tak familiar. Sampai kat bank, ic takde! Sampai skrg takde.
Tak pasti tertinggal kat mana.
Mase tukar kad atm ke.. kwsp ke shariah tu ke.. rasa nak nangis je.. stress sebab semua tak kene.

Balik dari bank tu.
tak boleh masuk kampus. Laluan ditutup polis.
Rupenye admin dpt panggilan bom.
jadi kene tunggu pegawai bom pastikan semua selamat, baru masuk. Adoi!.
Hari pertama dah kene bom!

Bila hati tu gundah gulana.
Mmg akan rosaklah semua perjalanan kita.
Benda paling kite risau. Penempatan kat mana.
dan apa yang akan terjadi tahun depan.
Takut dgn masa depan sendiri.

 Kita baca pasal die kat fb tadi. Sangat memahami apa yg die rasa. Tapi die tetap bertuah. Sebab anak sorang je. 

Semoga Allah bg die pengganti yg jauh lebih baik, setia, pandai menghargai die dan anaknya. Aminn..


Saturday, October 8, 2016 0 comments

Marathon pertama - HSN21KM

Pernah dengar satu pepatah tak?
'Lebih baik gemok dari kene jogging'...
Tula pepatah yg kite create bila org suh jogging.
Hahahhaha..
To express how much i hate to run.
Love sports but hate run. Especially long run.

But today..
Diri sendiri pun tak bercaya.. 10 km!!!
Sebelum ni, nak habiskan 200 m keliling padang permainan pun, masyaallah!
Sedih la masa tu. Dengan sangat gemoknye.

Aritu kite ade record. 5 km dalam masa 51-52 min kan..
Harini kite berjaya habiskan 10 km dalam masa 1 jam 20 min!
Mungkin jugak sbb aura beramai-ramai kan..
Mungkin jugak sbb semangat..
2 bulan tu training.
Tapi tak pernah training sampai 10 km.
Paling jauh pun 7 km je. Tu pun bape kali sangat. 3,4 kali je.
Yang biase, 5 km je. hehehehe..
Risau gak cramp ke hape kan..
Tapi alhamdulillah. 

Gambar atas tu.. warming up.
Kite sampai dalam pukul 6.30 pagi. Terus warming up. 
Ni kat depan dataran merdeka.

 Die ade 3 kategori. 5 km, 10 km dengan 21 km. 21 km dah start seawal 6 pagi. Kita punya 10 km start 7 pagi, so sempat solat subuh kat rumah sebelum gerak ke dataran merdeka. 5 km lagi lambat, tak ingat kul bape.

Ni lah tempat start nye.. tempat finish nye jugak.

 Sebelum dan selepas. 

 Hari sukan negara (HSN) 21 km. 
Menumpang je 21 km tu, padahal buatnye 10 km je. hahaha..

 Sedar diri bergambo kat 10 km je. Belakang tu, ntah bila. huhuhu..
Si zaimas tu amik masa 3 jam untuk habiskan 21 km. Jauh tu.

Agak surprise jugak la kite dengan route die.
Kat tasik mana ade bukit sangat.
Tetiba kat sini.. beberapa bukit oke.

Betul kate dieorg. Bila dah sedap kat bukit, bila lari kat jalan mendatar, kaki jadi berat.
Bukit mgkin susah, tp best sbnrnye.
Tekniknye, masa lari atas bukit, bongkokkan badan sikit.

 Kite tunggu die. Sebab siap kul 8.20 min.
Die habis dalam pukul 9 lebih.
Siap kite pegang medal tu terbalik. hahahaha..
Sempat lah warming down, makan aiskrim, makan pisang, selfie, relaks2..
Die sampai, kite selfie, terus balik.

Sebab nak bekejar ke sekolah amie.
Hari sukan sekolah die.
Nasib kite sempat sampai, sebelum acara die mula.
Happynye bukan main.
Siap cakap kat kawan2, mama kite dtg. hahaha..

 Mama and papa mmg budak sukan. 
So adelah kot menurun sikit kat anak-anak..
He won a gold medal. Acara sukaneka je sebenarnya untuk darjah 1-3.
Ok la jugak kan.

Tapi berbanding amie.. 
Faheem nampak lg excellent in sports.
Kite tunggu and lihat je. hihihihi...
Parents lain expecting in academic, we are expecting in sports. Hahahhaha..
Takde high expectations mana pun. hehehhe..

Apapun. Memang kite happy sangat harini.
Berjaya buat benda yang mustahil bagi kite.
Langkah demi langkah.. Kite buat sesuatu untuk diri sendiri..
Dah mula memikirkan diri sendiri.
Biar lebih kuat. Lebih tabah.
Untuk hadapi segala kemungkinan tahun hadapan.
Thursday, October 6, 2016 0 comments

Supplement anak

Ada member tanye.
Anak ko amik supplement tak?
Macam2 ada dijual kan..

Lepas study sikit.
Pastu dah try almost 2 tahun.
Barulah kite boleh cite kan...

Kite pilih dua benda ni... as supplement terbaik untuk anak-anak kite.

1. Air Saffron
2. Madu

Setiap hari. Pagi and petang (sebelum tidur).

Hasilnya. Anak-anak kita, alhamdulillah, sangat jarang sakit.
Jarang demam, batuk, selsema.
Kalau sakit pun, tak sampai seminggu. Cepat baik.


Anak paling selalu sakit ialah Amie.
Pernah seminggu berturut kene amik gas.
Sebab batuk kahak die tak baik2.
Setiap bulan, never fail, terpaksa ulang alik ke klinik or az-zahrah.
Demam. Batuk. Selsema. and penyakit2 lain.
Pernah tu, sebulan batuk tak baik.
And die pulang yang paling kurang susu badan.
Jadi fahamlah betapa kurangnya antibodi die.

Jadi bila faheem lahir.
Kite gigih bagi die breastfeed 2 tahun.
Alhamdulillah, die pun kurang sakit.
Amik gas pun sekali je kalau tak silap.

Fateha lahir..
Terus kita rasa nak bagi supplement selain breastfeed je kan.
Jumpalah dua benda ni.

 Kalau nak beli air saffron siap mcm air mineral, mmg mahal la.
Jadi. Nak jimat and untuk kegunaan harian.
Baik beli saffronnya. Sekotak RM25 untuk 1 gram.
Untuk makluman, saffron merupakan herba paling mahal kat dunia ye.
Orang arab guna untuk letak dalam masakan.

Tapi.. kite guna sikit-sikit je.
5, 6 helai je, masukkan dalam botol air mineral 500 ml atau apa-apa botol air.
20 min je, kuning la warnanya.
Biase kite buat malam, esok pagi dah kuning.
Ni pun.. walau 1 gram, bertahan ye dalam 2 tahun.

 Ni airnya. Sebenarnye kuning lagi.
Gambar tak bape jelas.
Tapi mmg tak buat pekat-pekat.
Yellow light je dah oke.

 Ini pulak madu pilihan kita and anak-anak.
Sekarang kite dah beli yg bekas besar dlm RM60.
Madu lain mcm madu asli, anak-anak tak nak.
Tapi.. madu ni mmg sedap. hehehe..

Sesudu je pagi dan petang. Bukan banyak pun kan.
Gambar ni dah lama. Amie. Faheem. Teya.
Muka teya pun mase die baru setahun lebih.
Madu mmg baik diberi untuk kanak-kanak setahun ke atas je ye.

Nak cite pasal riwayat dari saidina ali, kite tak berani.
Sebab tak tau benar atau palsu.
Tak tau dari kitab mana.
Tak rajin pulak nak beli kitab die and study bagai. huhuhu..
Tapi dari scientificnya pun both mmg excellent untuk kesihatan dan kuat daya ingatan.
Monday, October 3, 2016 0 comments

Another Good News

Yeay!

1. Alhamdulillah.
Pagi ni dpt call dari tempat kite interview aritu.
Berjaya dapat kerja kat situ.
Start immediate. Isnin depan. 10/10/2016.
Tak boleh cita lebih-lebih sbb kite terikat dgn uitm kan. huhuhu..

2. Confirm konvo tahun ni.
Alhamdulillah jugak.
Kite dapat dimasukkan ke meeting senat terakhir bulan 9 aritu.
Lulus dan berjaya untuk konvo tahun ni. yeay!
Kalau tahun depan, mmg lemau la. hahahhaa..

Oh, by the way konvo tahun ni, Sabtu minggu depan.
First day morning, semua phd student dulu.
15/10/2016.
2 comments

Buruk Baik

Walaupun kite dah abes..
Tapi still terasa bila elaun scholarship kawan2 kite masih belum masuk.
Alasan teknikal sebenarnye tak logik.
Bukan baru setahun dua dieorg uruskan duit.
Mmg teruk jgkla ekonomi kite..

Yang jahat tu..
Duit belajar, bersara, tabung haji, kesihatan pun mangkok tu nak rembat.
*sigh.

Tapi alhamdulillah..
Ada jugak berita baik.

My bff tmah berjaya dpt offer letter kerja kat tempat baru.
And die accept.
Ala.. sekali sekala cite pasal ko kat sini. hahahha..
Apapun.. Semoga dipermudahkan segala urusan and ke arah yang lebih baik..
Especially on 2017.
Aminn..

Selain tu.
Adik bawah kite, si ani, pun baru lepas bersalin.
Dapat baby gigurl.
Kirenye cucu markom ni, dah ade 3 gigurl la..
Selepas dimonopoli cucu jantan seramai 6 orang over the years. heh.

3 paling comel la setakat ni.
Yang paling kecik setakat ni.

 Afiq Zareef Tan! Anak angah. Comel sangat!

 Ana Aleysha. Anak ecot. Gigurl tau ni. Pun comel. Gembeng pun iye.

 The new born. Anak ani. Tak tau lagi nama die siapa. Sebab si apak belum register.
Merah. Putihla nanti.

 So.. masa hari ke-4, semalam.. sempat la kiteorg g melaka visit.
Ni.. makde datang k.
Bau die, wangi. tak mcm teya dulu. hahahhaa...

Teya punye excited.
Suruh amik, bawak balik. Nanti bagi susu eyya, katenye. Heh.
Siap beberapa kali, die selimutkan baby dengan lampin die.
Cium-cium bagai. Nak baby. Berderau mama. Hahhahaa..

Nampak gambar mcm kurus je kan.
Ekcelli belum lagi. Masih belum puas hati.
Sebab baru 67 kg kan. Gemuk lagi. Overweight lagi ni. Zon bahaya.

Harapnya kite dapat konsisten untuk terus jaga makan..
And jogging 3 kali seminggu.
Untuk terus turunkan 1 kg for 1 week.

Al quran pulak.. dah lepas juz 15.
Kiranya dah separuh quran la utk 2 bulan setengah ni kan..
Sebab aritu kite start dari awal semula. 
Sebab penanda hilang. boley. huhuhu..

Insyaallah.. Sikit-sikit.. harap banyakla azam kite terlaksana.
Walaupun last minit. Heh!
 
;