Saturday, May 27, 2017

Salam 1 ramadhan

Lama menyepi.
Segan pun ade. Ade orang tegur, tak malu ke tulis blog.
Cite pasal diri. huhuhu... abaikan.

Walaupun dah resign 30 april yang lalu..
24 mei yang lepas adalah minggu terakhir abes keje..
nak lepaskan student abes exam.

ye. ade org kate kite bodoh.
buat keje gaji pree. dah la jauh nak ulang alik bagai.
en.suami pun marah..
takpela.. kite buat bukan sebab tanggungjawab.
bukan jugak disuruh boss.
tapi.. sebab students. sayang punye pasal. hahhahha..

its ok. dah abes pun..

oh ye. minggu ni.. kite dah masuk 17 minggu.. pregnancy.
dijangka lahir masa dekat2 dengan besday kite, hujung-hujung bulan 10.
insyaallah.

ok.. lupa. selamat berpuasa ye.

Minggu depan pulak. Ari khamis, 1 jun tarikh kite lapor diri.
Pastu baru perasan.. khamis kat johor adalah hari terkahir kerja pada setiap minggu.
Means.. minggu depan, kite kerja sehari je la. hahahhahaa...

Jujur.. kite masih dalam dilema.
samada nak carik keje lain.. and duduk dgn suami..
atau pindah ke johor..
tak tau yg mana terbaik untuk kite and anak2.
dalam keadaan anak dah nak masuk 4 orang ni...
tapi nak ganti 100k, bukan jumlah yg sikit. 
sedangkan hutang yg sedia ada pun menimbun. kuss semangat!

tu pandangan en.suami.
boleh bayar sikit-sikit. bukan sejempuk. tapi...

Plannye.. kite pegi je johor dulu..
Lepas raya baru bawak anak-anak pindah dgn bibik..
Bibik pun dah nak balik hujung tahun ni..
Kene standby carik bibik lagi..
Duit lagi.. bahagi dua la dengan en.suami..
Kami pakai agent yg sama lah.
Harapnye, dapatlah yg betul-betul nak kerja lama and sayang kat anak-anak kite.. aminn..

So.. kite tengah mencari-carik rumah kat pasir gudang..
Mahalnye sewa die. macam duduk bangi! huhuhu..
Tapi kite aim apartment la.
Sebab ada security guard and swimming pool, boleh? hahaha..
Sebab kalau nak ulang alik dari rumah mak ayah, kat kulai tu, 1 jam!
Penat nak larik dr jam kl, kat johor pun nak terjebak same? No.
Penat tua dalam kereta. huhuhu..

Ha.. pasal kete pun..
Dah nak kene tukar la kan.
Sempit sangat myvi tu.
Dengan 3 orang budak and bibik kat belakang.
Sian dieorg. Dah tak larat tunggu en.suami. Kite jela yang tukar nanti.
Cari mpv 2nd hand jela kot.
Sebab nak clearkan hutang sepanjang sambung blaja ni.
Confirm dengan manusia. Heh.

Ni gambar terbaru kite..
Baby bump pun tak boleh nak sorok lagi dah..
Badan pun dah naik 4kg. huhuhu..
Takpe la ye. Ni kite bawak anak-anak yang nak makan kat tempat syidap (sedap)..
Dieorg suke Fish Manhattan.




 Ragam kami! Hahhahaa..


 Siap ade tambah macaroni, nasi 2 mangkuk lagi, ade lagi aiskrim bagai. licin.


Ok. bai. nak masak dah..
arini fefeeling nak masak ala kenny rogers. keh!

No comments:

Post a Comment

 
;