Sunday, June 18, 2017

Misi mencari rumah sewa

Misi mencari rumah..
Arini g tengok rumah.
Hopefully ok.

Mulanye nk fully furnish.
Bila pikir2, semua dalam range RM1.4k-RM1.8k..
Kalau kosong, seribu sekalipun, dua bulan ko dah dpt peti sejuk baru kan..

So lepas bincang dgn en.suami, en.suami pun cakap, die prefer kosong.
Yang lain boleh je beli..
Pastu, kat kota masai, ade kedai jual barang 2nd hand yg elok2 lagi.
Branded.
Haa bagus.. takyah membazir..
Beli kat situ je nanti. yeay!

Lepas carik rumah, tengok gak persekitaran.
Tadika. Sekolah rendah. Taman permainan. Klinik. Yang penting2.
Semua ok, insyaallah.
Kite carik range RM800-900 je.
So boleh la menyimpan nanti kan..
Bayar hutang lagi..

Sekarang tak boleh video call dgn teyya.
Die asyik nangis je. Die faham mama bukan setakat g keje.
Keje jauh kat rumah atok.
Nape mama tinggalkan eyya. Eyya nak ikut. Eyya nak g umah atok..
Dengan mama nye sekali nangis. huhuhu...

Pasni, taknak tinggalkan die lagi.
Faheem pun sweet je.
Aritu balik, amik die dr tadika.
Die punye excited, terkejut, berkali2 check, betul ke mama..
Menjerit-jerit mama..
Pastu dalam kereta..

Mama: Faheem rindu kat mama ke?
Faheem: Alihkan muka ke luar tingkap, sebab die pemalu. 'Rindulah'.
Mama: Iye ke, papa kate Faheem tak rindu kat mama. Saja pancing je, xde pun papa cakap gitu.
Faheem: Eh, saya takde cakap macam tu kat papa. Saya sayang semua. Tapi saya lebih sukakan mama...

**Ayat last tu.. mama macam dah terbang... macam jatuh cinta berkali-kali! hahahhaaa..

Budak ni, selalu siap awal nak ikut mama papa.. rugged. Bibik suka pakaikan baju gini.. mcm gaya org sane la kan. hahaha..

Si abang.. sian die, gigih die mula nak berpuasa penuh. harapnye mampu lah die puasa penuh.
Jarang dah mama bercakap dr hati ke hati dgn die.
Sebab bila bercakap dgn die, asyik mainannnnn jekkk... 
Sampai papa pun marah, exam die teruk sangat.
Takpela, pindah sini, mama ade plan untuk die.

Ni lah die, si budak mulut manis. Dulu si abang.. sekarang si adik pun pandai mulut manis.
Tapi die ni pemalu. keh keh keh...


No comments:

Post a Comment

 
;