Wednesday, June 14, 2017

Separuh ramadhan

15 hb..
Means baru 15 hari kite duduk johor.
Rasa mcm kekok jugak.
Al-maklum, lepas zaman sekolah, terus menerus duduk luar negeri...

En.suami kalau boleh die suruh kite carik je keje kat selangor..
Ade jugak kawan2 yang suruh keje selangor jugak..
Sebab sekarang, kiteorg duduk asing-asing la kan..
Tapi harganya, RM100k, bayar balik.

Pastu orang kata.. duit boleh dicari..
boleh ko bagi? hahahhaa...
kalau en.suami kate, jangankan separuh, 1/3 pun, kite setuju.
tapi tidak la kan.. kikiki.. jangan nak verangans.

2 minggu haritu, cuti sekolah..
Jadi anak-anak kat kite, duduk kat rumah parents kat kulai.
Ulang alik ade jugak la sejam. Lalu highway.
Ade tol, pegi balik dalam RM7.80.
Tapi xde kos rumah.. kikiki...

Lepas abes cuti sekolah tu, anak-anak pun semua ikut en.suami..
Ya lah, amie dah sekolah darjah 3.
Faheem tadika, 6 tahun. Tahun depan sekolah darjah satu.
Teyya ikut sekali, sbb takde orang nak jaga time kite g keje.
Sebab bibik kene balik sekali, nak uruskan dua orang anak jantan tu..
Sudahnye, tiba-tiba rasa sebak.
First time dieorg tinggalkan mama..

Takpe.. arini mama balik. keh keh keh...

So.. kite tengah carik-carik rumah kat sini..
Kalau boleh yg fully furnish..
Sbb kalau sewa kosong, barang2 besar kene beli, mcm peti sejuk, washing machine, TV, pastu pindah rumah ke, nak angkut jual barang ke mana? beli bukan murah.
Susah.
Lagipun masih belum biase lagi dgn area sini..
Harga sewa? Of coursela mahal. huhuhu....

Since kite tengah pregnant, kite carik apartment je.
Sbb tak larat nak berkebun.
And sebab ada anak-anak, kite jadi lagi cerewet dengan persekitaran rumah.
Lagipun, apartment ade swimming pool, playground pun dekat..

Minggu depan tgk rumah. Kalau on, carik tadika faheem.
Ingat nak masukkan teyya tadika jugak, separuh hari.. tengok mcm mana.
Masuk lepas raya.. Pastu nak uruskan sekolah fahmi..

Hmm.. macam serius kite duduk johor kan..
Boleh beli annual pass for legoland. muahahhahaha

No comments:

Post a Comment

 
;