Wednesday, August 2, 2017

Zoo Johor

Papa balik johor..
So kami decide ke zoo johor.
Plan asal nak g masa raya, sekali penuh manusia uolls...
Terutama mat bangla. adehh.. dieorg beraya kt zoo rupenye..

Ok..
So far, kite penah pegi zoo negara, zoo melaka, farm in the city, and tempat2 animal dalam waterpark kat malaysia ni.. 

Farm in the city, mmg best, worth with the price. 

Zoo negara adalah zoo paling boring, mahal giler, besar, busuk...
Dekat 4 kali kiteorg datang, macam tu jugaklah keadaannye..
Tak tau kenapa dieorg tak jaga betul-betul tempat tu supaya sentiasa menarik. 
And binatang semua malas n suka tidur. 

Nak cite zoo johor kan..
Dari kite kecik, sampai ke tua ni.. harga tiket tak berubah uolls. 
RM1 untuk budak bawah 12, and RM2 untuk dewasa.
Murah yg teramat!

Menariknye, tempat die tak bape besar, jadi korang tak penat sangat nak tengok semua binatang.
Semua dekat-dekat..
Mesra binatang, penjaga pun ramai.. 
Pastu mesra kanak-kanak zoo ni.. ada playground.. ada tasik boleh naik paddle boat.
Boleh bagi makanan kat binatang.
This is the best experience for our kids, of course. 
Sampai anak-anak cakap, mama, bestnye datang sini..!

Ni kat mula-mula masuk pintu utama. Burung dulu.

Ni pun kat bhgn utama, center, sebelum pecah ke bahagian kanan kiri belakang.

They were so happy with this opportunity and experience. The little girl is so scared. Bagi makan kangkung je uolls. RM2 sebakul tu.

Not sure what is teyya screaming to his brother. But she also happy to be there.. and scream a lot like the animal want to bite her. Heh!

Ni gaya macam dah bersedia untuk larikkk!

Ni pun gaya nak larikk! hahahaha... Tebu ni seikat RM3.

Perubaan minah ni. Oklah, berjaya jugak. Hahahhahaa..


Kat sini tempat rusa tapi ade gak ostrich and binatang lain. Pun bagi makan kangkung, RM2.

Macam biase la, papa tunjuk terer sentuh rusa tu, then followed by amie. Amie dah tak takut binatang kali ni, tak mcm masa kat farm in the city. Now, he become brave to get close and touch almost every animals. Teyya again, just screaming and nagging at papa and amie. hahahahaha..

Ya, he is brave enough to touch that deer.. mama, amie suke lah arini, best la kite g zoo ni. sejuk hati mama. pastu bebel, mama, amie penatlah.. haishh.. anak jantan i cepat penat.



Faheem relaks je bagi makan kat semua binatang. Die mmg dari kecik pun berani dgn binatang.

Penatlah i, sedap tidur siang-siang ni... hahhaa.. tapi tak semua tidur.. Teyya terkejut dengar singa mengaum. kuat sangat katenye. Kat area ni, beruang, singa dan harimau.


Tempat menunggu. Ya, kami tak lepaskan peluang untuk paddle boat, of course.

Nasib ade paddle boat untuk kiteorg berlima. RM10 untuk 15 min. Tu pun, rasa mcm lamanyeeee.. Untuk kawal arah, kat bhgn belakang. So, papa and amie masing-masing nak tunjuk skill masuk ke celah-celah batu lah, ke sini lah, ke sana lah.. penat sey mengayuh. hahahaha... 


Akhirnye.. kami balik dalam pukul 2.
Lama jugak kat dalam tu. 
Dieorg sempat main buai, gelongsor semua.
Balik, kiteorg g makan.
Belum sampai rumah, masing-masing dah tidur mati. Heh!

No comments:

Post a Comment

 
;