Wednesday, August 9, 2017

Birthday Faheem ke-6

2 august yang lalu,
Kiteorang celebrate besday faheem yang ke-6! yeay!

Ok.. faheem dah besar kan..
ruginye lah kalau anak-anak membesar bukan depan mata kite.
mmg time kite sibuk phd dulu, kadang2 kepala pikir research walaupun badan depan mata dieorg.
sampai gitu sekali..

tapi tahun ni..
tak celebrate besar sangat la.
sebabnye kite dah beli tiket legoland tu kan. hahahaha...
untuk faheem jugak.. dah mcm berzikir, bila nak pegi legoland mama..
jom lah ke legoland mama.. adehh...

My very first day! 2 august 2011. 2 ramadhan. Sebab itu jugak mama kene ganti puasa sebulan. hahahaha...

Masa ni tengok die, iskh tak bape comey.. hahahaha... tapi die mmg merah. paling merah kalau nk compare amie dgn teyya. tak lama.. lepas beberapa hari tu, muka and kulit die berubah kan. jadilah paling hensem n paling comey.

Comey kan saya.. kikiki.. ni masa 6 bulan.

Sekarang beso gini pun masih suka berdukung ngan papa die. Pastu masih suke gigit papa. Oh ye, die dgn teyya mmg ade habit gigit papa die. tak tau kenapa. hahahaha..

And die mmg suka manjakan diri sendiri.. paling senang dijaga dari kecik. alhamdulillah.

Tadika baru die kat seri alam ni, Brainy Bunch. Kelas die sampai pukul 3 pm. 
Kite hantar pagi je, balik die ade transport ambil. 

So far, die ok. Memang kadang-kadang die cakap jugak pasal kawan2 kat bukit mahkota, 
tapi die faham, die dah pindah jauh and tak jumpe lagi..
sedih jugak bila kecik-kecik dah kene faham keadaan parents kan.
hmm.. ingat nanti kalau kiteorg balik bangi, kite nak bawak die visit kat tadika lama die.

Kiteorang beli kek kat kedai seri alam ni jek. Satu laluan dengan tadika die Brainy Bunch.
Kek aiskrim! Memang licin dalam masa dua hari jek!
Harga mmg murah giler, RM45 sajok! Mana nak dapat kat bangi..
Berat 500 gram untuk kek aiskrim. Memang murah.

Die request nak aiskrim strawberry. Sudahnye tak makan pun strawberrynye sebab keras. hahaha..
Last2 kite jumpe sekotak kecik strawberry kat tesco dlm RM7-8, beli 2 kotak..
And dieorang makan dengan cicah Nutella. Pun licin sekejap jek.


Tak sempat nak betulkan baju tuh.
Kids. Senang nak happykan dieorg dengan kek and celebration simple je macam ni.
Harapnye sampai ke besar la perangai macam ni. hehehe..

Faheem.
Mama doa.. semoga Faheem jadi anak yang soleh..
Sentiasa sihat, panjang umur, murah rezeki, bijaksana..
Jadilah anak yang bermanfaat kepada masyarakat dengan mentaat segala perintah Allah..
Ye sayang.. Aminnn...

No comments:

Post a Comment

 
;