Monday, August 7, 2017

Kembali ke legoland selepas 4 tahun! - Annual Pass Part 1

Ok.. kami ke legoland last week!
Since dah duduk pasir gudang ni.. area johor..
And anak-anak pun dah berbaloi nak dibawak..
So, sekali lagi kite gigih bawak dieorg ke legoland.

Last time kiteorg pergi tahun 2013.
Bawah ni linknye..
https://arnieismine.blogspot.my/2013/04/legoland-part-1.html

Means dah 4 tahun kami tak datang ke sini..
Dengarnye dah bertambah dgn ninajgo la.. waterpark la..
So harga pun makin naik la kan..

Again, since dah duduk johor ni.. dekat pulak tu, tak sampai satu jam..
So, kite decide beli annual pass.
Biar puas hati nk pergi byk kali.
Beli kat website dieorg.. tengah ada promosi..
Beli satu annual pass, satu lagi less 50%.
So kite beli 2, untuk dapatkan 4 tiket. So total dlm RM1.5k.
Kite, amie, faheem n teyya. papa takde, kalau die nak, beli sendirik. kikiki
Lagipun ni akiviti kiteorg time papa xde jela..

Jujurnye.. kite tak sangka dengan tengah pregnant 7 bulan ni, gigih bawak 3 orang budak ni ke legoland. Disebabkan kite tak boleh nak angkat berat sangat, jadi mintak tolong fahmi n faheem la angkat barang dalam beg tu. Kite bawak beg susu teyya jela. Still berat sebenarnye. Sebab tu kite sewa stroller. 

On the way nak masuk ke Legoland. Mama tertinggal kat belakang okey.

Ni benda first yang dieorg main. 6 tahun ke atas je, so teyya tak boleh join, tengok jela kami dari tepi. Ada permainan request 100-120 cm ke atas. Sebab tu kalau anak kecik sangat, tak berbaloi lagi bawak. Sebaiknye kalau anak 6 tahun ke atas, banyak benda boleh main.

The Einstein. Kat sini dieorg belajar, ade instructor, and buat la benda yg diajar. Lama jugak dieorg kat sini. Al-maklum fahmi n faheem mmg sangat suke dengan lego.

See.. excited sampai naik meja? adehh.. and ade lego pink, tu yang teyya sibuk nak join tuh. hahaha.. topi tak tanggal ye.. padahal dalam tu aircon jek.

Depan star wars. Mula-mula tengok movie, pastu masa nk keluar, byk bilik-bilik pameran lego star wars. Awesome!
Mama pelik, napelah teyya gigih angkat kaki sebelah, pastu tak tengok kamera.. bila tengok gambo ni balik, adehh... gaya model sangat! Ade kate faheem macam model iklan kiki, sbb hensem. heh!

Tengokla minah tu.. gediks. hahaha

Ni rumah Ewok dlm satu bilik..



Ok... pastu aktiviti luar.. sian amie. ni patut utk adik-adik.. tp die kene join sekali la.. hahaha

Budak ni mmg excited sangat

Same dengan ini.. Siap berlari-lari, mama, eyya naik kuda!

Ni acara wajib. kalini faheem dah boleh bawak sendiri. 6 tahun ke atas.


Dan bagusnye, now dieorg dah open kat budak 3-5 tahun, kat kawasan lain, kecik sikit untuk bawak kereta sendiri. yeay! happily minah bawak kete sendiri. 

Kiteorg lunch kat pizza mania. mmg licin la pizza, sbb dieorg mmg hantu pizza beef/chicken pepperoni. jenis lain x makan. sabo jela. Makan dpt less 10 % sebab ade annual pass.

Kiteorg bawak jugak bekal nugget n sosej. Sebenarnye dah breakfast dari rumah. Tapi kite tau la kan.. anak-anak sendiri. Confirm pukul 10 pagi tu dah lapar balik sebab dah jalan jauh n main macam-macam. Sebab kalau nak beli, mahal sangat kan. Nak jimat utk lunch.

Ninjago. Yang ni baru, dulu takde.. sebabkan tak ramai orang, kiteorg datang hari jumaat, johor cuti ari jumaat.. jadi kiteorg boleh main sampai dua kali okey. hahaha.. dalam ni tak dibenarkan amik gambo. tapi dalam tu, naik mcm kereta bergerak sendiri, sambil kite lawan-lawan la.. nama pun ninja! wachaa!

of course amie pemenangnye, markah die jauh beza dgn kiteorg bertiga. and diikuti faheem. mama last. heh.

Aktiviti last, kiteorg g waterpark die. Tapi die tutup awal pukul 6 pm. So kiteorg mandi kat satu tempat ni je.

Tu pun dah happy kan.




Kalah perang! hahahahaha... belum sampai 5 minit kereta mama gerak nak balik, semua dah tidoi mati. hahaha.. puas anak-anak mama..

Confirmlah kiteorg datang lagi sbb dah beli annual pass kan.
Lagipun banyak jugak yg kiteorg tak join sebab tak cukup org dewasa untuk teman anak-anak.
Sebab teyya tak leh join.
Tapi banyak lagi yg dieorg boleh main, ok jek.
Ingat jumaat ni nak pergi yg waterpark sahaja.
Insyaallah mama join sekali.

Ada beberapa slot yg tutup utk renovate atau under maintainance.
Pastu ade lagi kot yg dieorg tengah nak buat.. ade under the sea nanti. wow!

Kene bawak stroller sendirik, lagi senang sebenarnye.
Stroller kene pulangkan sebelum pukul 6 pm. 
Pastu kite mcm kelam kabut nak pulangkan, and die takde tempat letak barang or bakul.
Kalau lambat, burn deposit RM50.
And sebab kite ade annual pass, jadi hanya bayar half price sahaja.
Stroller ni penting bukan nk tolak anak, utk anak tido jek, tapi dengan bawak barang sekali. kikiki..

Memang kali ni, kite tak bagi dieorg beli mainan.
Sebab kite dah habis beribu kat tiket tu kan.
So amie gigih la simpan duit nak beli mainan.

Papa balik johor minggu ni. yeay!

2 comments:

monstorious wife said...

kemain lagi teyya posing.. haha comel sgt.

mama eyya said...

tula pasal kak.. setiap kali nk amik gambo, bersusah payah buat mcm2 gaya pastu ala-ala che ta, tak pandang kamera. padahal tak penah tunjuk pun gambo retis ke ape. hahaha

Post a Comment

 
;