Tuesday, October 3, 2017

Birthday ke-33

Sebenarnye..
Dah seminggu jugaklah en.suami belikan hadiah..
Hadiah advance birthday + advanve lahirkan anak die no-4. kikiki..
Disebabkan ade dua.. so bolehlah minta mahal sikit..

Kite memang nak beli handbag..
Handbag bonia kite kecik je.
Buku merah yg check-up baby tu pun tak muat.
So, nak yang sederhana besar..

Mula-mula..
Tengok longchamp.. pastu yg budget rm300-400 je...
Pastu tengok coach dengan micheal korrs yg budget dalam rm600-800..

Sekali bila sampai JPO. hahahahaa...
Sabo jela kite.. Nampak benda lain sudaa...

Tadaa.. Kite dah tak nampak handbag yg budget2 kat atas tu.. hahaha..
Happynye.. ni first time ye.. dapat handbag yang cecah RM2k ++.. 
Nasib mase tu, tengah sales.. but still cost thousand something. 
Ye, lepas ni, kite memang boleh beli lagi mahal dari ni.. 
Tapi sebab ni first time.. kite nak jugak ingat n hargai en.suami..
Beli sendiri and hadiah lain kann..

Dalam keadaan nak guna banyak duit, sebab bibik baru nak sampai, bibik lama nak balik.. 
baby pun nak lahir.. akikah lagi..
die pun setiap minggu ulang-alik bangi-pasir gudang..

And bila die boleh bagi lagi hadiah.. Terharu.

Gambo feveret kite dengan en.suami. Mase ni kiteorg g gunung nuang.. first time panjat gunung sama2.. Alhamdulillah.. first time tu jugak sampai ke puncak walau cabarannye, memang nak menangis mase turun tu.. huhuhu... tapi sebab die ade mase tu.. cekal tu pun ade. kinabalu lagi senang. serius!

Walau en.suami tak baca pun blog ni..
Walau badai pernah melanda.
Walau pernah berada di hujung tanduk.
Dan ada beberapa tahun, masa besday kite tulah kemuncak beberapa badai.
Beberapa tahun jugak tak celebrate.

Tapi semuanye atas kehendak Allah jugak.
Hati manusia tu, milik Allah.
Dia yang membolak-balikkan hati tu.
Dia yang tarik, Dia juga yang memberi.

Thank you very much my dear en.suami.

Minggu ni, kite dah 36 minggu.
Patutnye due 27-oct. Means ade 3 minggu lagi.
Tapi semalam check-up, kepala baby dah engage kat bawah.
So bawah tu, memang dah sentiasa sakit.
Tanda-tanda nak bersalin tu semua dah ade..
Cume belum leaking and contraction jela kan.

Jadi kite nak jumpe boss arini..
Harap boss bagilah cuti minggu depan.
Sebab selasa minggu depan, appointment dengan Dr.Mashitah kat Hospital Az-zahrah 
(serik dengan An-nur dulu-dulu masih ade, hahahaha)..
Ingat nak minta induce je.
Sebab nak mengajar pun dah tak larat dalam keadaan sakit-sakit kat bawah and belakang.
Tak fokus mengajar dalam keadaan sakit kann..
Tu belum lagi yg mencirit je kan.. adehh..

Hopefully, dipermudahkan dan semuanye selamat.
Baby oktober!

No comments:

Post a Comment

 
;